Izbornik Albanije: Utakmicu s Hrvatskom pamtit ću cijeli život

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

"Ovo je utakmica koju ću pamtiti cijeli život", rekao je izbornik Albanije, Brazilac Sylvinho. "Jako sam zadovoljan momčadi, mislim da smo zaslužili ovaj bod. Igrali smo srcem, borili smo se srcem i to je upravo ono što predstavlja ovu naciju", dodao je Sylvinho.

"Ovaj će bod ovoj momčadi ostati u pamćenju do kraja života. Mlada smo reprezentacija, tek smo drugi put na ovom natjecanju, moramo ući na travnjak i iskoristiti svaki trenutak i boriti se srcem. Mislim da smo dosta naučili od ovog Eura", smatra Sylvinho.

Hrvatskoj slijedi Italija i borba za nokaut-fazu

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod, kao i Albanija, koja je u prvom kolu izgubila od Italije (2:1). Španjolci i Talijani utakmicu drugog kola igraju u četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.