KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Izbornik Bugarske: Nisam čuo rasističke uvrede o kojima Englezi pričaju

Screenshot: Twitter

ENGLESKA je sa 6:0 u Sofiji deklasirala Bugarsku i tako se izdvojila na vrhu ljestvice u svojoj grupi kvalifikacija za Euro 2020. Pogotke su postigli Rashford (7), Barkley (20,32), Sterling (45+3, 69) i Kane (85).

Utakmica, koju je sudio hrvatski sudac Ivan Bebek, obilježena je ispadima domaćih navijača koji su rasističkim povicima i nacističkim pozdravima uzrokovali dva prekida

U skladu s UEFA-inim protokolom putem razglasa zamolilo se navijače da prestanu sa sramotnim skandiranjem, ali oni su se na to oglušili i uvredljivim gestikulacijama pokazali da ne misle stati, već su nastavili po svom. Čak je i kapetan Bugarske, Ivan Popov, pokušao otići do tribine i smiriti navijače, ali sve je bilo uzalud. 

"Nisam čuo rasističke uvrede o kojima pričate, ali sam vidio da je sudac prekidao utakmicu. Moram istaknuti da su i engleski navijači vrijeđali naše, a vikali su i za vrijeme naše himne", rekao je bivši trener Hajduka Krasimir Balakov za ITV pa dodao:

"Da budem iskren, nikad prije nam se ovo nije dogodilo. UEFA prijeti sankcijama zbog organizacije koja je zabranjena bugarskim zakonom, a ne zbog rasizma. Ako se pokaže da je stvarno bilo takvih uzvika, unaprijed se ispričavam, ali kod nas stvarno ranije nije bilo takvih događaja."

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.