Kvalifikacije za SP

Izbornik futsal reprezentacije: Sve se poklopilo da ne prođemo Čehe

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HRVATSKA futsal reprezentacija je porazom od Češke nakon raspucavanja šesteraca propustila ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Litvi.

Izabranici Mate Stankovića su u Brnu odigrali 2:2, koliko je bilo i u Zadru. U produžecima također nije bilo golova pa se prionulo izvođenju šesteraca u kojima je Češka bila bolja rezultatom 6:5. Kanjuh je imao priliku odvesti Hrvatsku na SP, ali nije realizirao šesterac za pobjedu.

Stanković igračima nema što zamjeriti

"Još uvijek ne možemo vjerovati da se ovo dogodilo. Realno bi bilo da smo obje ove utakmice dobili s tri razlike. Mučimo se, stvaramo prilike, postižemo lijepe pogotke, a oni pucaju s centra, lopta se odbija, završava u našoj mreži", kazao je izbornik Mato Stanković osvrnuvši se na lutriju šesteraca koja je odlučivala pobjednika.

"Imali smo sve. Šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo. Jednostavno, kada neće, onda neće. Igračima ništa ne mogu zamjeriti. Odigrali su vrhunski i ovu drugu utakmicu. Mislim da smo stvarno bili mnogo bolji kada se zbroje obje utakmice."

Češka ima samo jednu karakteristiku u igri u kojoj je dobra

Hrvatska je do sada jednom bila na Svjetskom prvenstvu, i to prije 20 godina u Gvatemali kada je osvojila peto mjesto. Ovaj put je bila blizu ponoviti taj uspjeh, posebno kad je u 17. minuti Matošević zabio na predivnu asistenciju Darija Marinovića za vodstvo 1:2. Marinović je jučer bio jedan od najboljih hrvatskih pojedinaca.

"Teško je bilo što reći. I dalje mi se čini da smo bolji od Češke. To sam govorio uvijek, to ću i misliti uvijek. No, treba biti i realan. Ako ne pobijediš, a imali smo čak 90 minuta šansu za to, onda valjda i nisi bolji", objasnio je igrač španjolske Cartagene i uz pomiješane osjećaje nakon poraza zaključio:

"Češka ima samo jednu karakteristiku u igri u kojoj je dobra, a u svemu ostalome su tek solidni. No zasluženo idu dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.