Izbornik Kanade ipak odustao od šokantne promjene posla

Foto: EPA

ENGLEZ John Herdman (47) vodio je Kanadu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ondje je izgubio od Belgije, Hrvatske i Maroka te završio kao posljednji u skupini. Herdmana se posebno pamti po izjavi uoči utakmice s Hrvatskom, kada je svojim igračima neposredno nakon poraza od Belgije rekao da će sjebati Hrvatsku.

Hrvatska je Kanadu deklasirala 4:1, a Herdman je nakon toga odbio čestitati hrvatskom izborniku Zlatku Daliću. U fokus javnosti Herdman se sada vratio potencijalnom novim poslom jer su kanadski mediji pisali da bi trebao preuzeti reprezentaciju Novog Zelanda. Riječ je o 105. reprezentaciji FIFA-ine ljestvice pa je mnoge iznenadila Herdmanova odluka.

"Ovo nema smisla za Herdmana. To je ogroman korak unazad, ne razumijem to", napisao je novinar Andrew Gourdie nakon što je objavio da će Herdman napustiti Kanadu, 53. reprezentaciju svijeta, i otići na Novi Zeland. Ipak, Gourdie nije bio u pravu. Herdman je ostao izbornik Kanade.

Ipak je ostao

Herdman je odlučio ostati izbornik kanadske reprezentacije do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine koje će zajednički organizirati Kanada, SAD i Meksiko. Preuzeo je Kanadu početkom 2018. godine i pod njegovim vodstvom Kanađani su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina čekanja.

"Našim igračima i navijačima želim ponoviti svoju predanost kanadskom nogometu i rastu ovog programa. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru naši su igrači pokazali svijetu da pripadaju toj razini. Ne idem nigdje. Imamo još posla za obaviti," kazao je engleski stručnjak za Canada Soccer.