RUKOMET

Izbornik objasnio zašto Hrvatski Hansen nije igrao: Nema tu vrlinu

Foto: Profimedia

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat za Sportklub komentirao je odluku Ante Kuduza da u budućnosti igra za rumunjsku reprezentaciju, a ne hrvatsku. Podsjetimo, Kuduza zbog fizičke sličnosti sa slavnim danskim rukometašem zovu Hrvatski Hansen. Član je Dinama iz Bukurešta, a njegov klub, kao i rumunjsku reprezentaciju, vodi legendarni katalonski trener Xavi Pascual.

"Gledajte, ništa mi tu ne možemo. Ante je bio na našim okupljanjima nekoliko puta, ali on igra na poziciji na kojoj je jednostavno prevelika konkurencija - od Mamića i Šarca, Lučina do sjajnog Jaganjca koji postaje sve bolji i bolji. Mislim da ga čeka sjajna međunarodna karijera", rekao je Horvat pa nastavio:

"Kuduz se u cijeloj toj situaciji nametnuo, iako je igrao odlično u posljednje vrijeme, posebice baš u Rumunjskoj, no u reprezentaciji uvijek tražimo onu vrlinu igre u oba smjera i ostali su jednostavno u obrambenoj fazi bili malo ispred njega. Šteta je to, jer uvijek smo držali jedno oko na njemu i držali bismo ga i dalje, ali ispalo je kako je ispalo."

Bio je najbolji hrvatski strijelac u Ligi prvaka

Kuduz je za Hrvatsku debitirao 2019. protiv Belgije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Činjenica da je bio prvi strijelac rumunjske lige i najbolji hrvatski strijelac Lige prvaka u korona-sezoni nije mu pomogla da dođe do boljeg statusa od šireg popisa.

"Najveća želja mi je bila zaigrati za Hrvatsku na velikim natjecanjima. S jedne strane žao mi je što mi je to ostala neispunjena želja. S druge strane je činjenica da nisam dobio pravu priliku, pa s te strane nemam za čim žaliti. Poštujem svačiju odluku, ali u ove tri godine sigurno je bilo prigoda da i ja dobijem koju priliku više", rekao je Kuduz prošlog tjedna za Glas Slavonije.

Iako je tijekom posljednjeg Europskog prvenstva, na kojem se u hrvatskoj reprezentaciji izrotiralo više od 20 igrača, već bio etablirani igrač, nije dobio šansu. "Ja tada nisam dobio nikakav poziv. Ni službeni ni neslužbeni. Ni neku poruku od bilo koga da se razmatra ta mogućnost", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.