RUKOMET

Izbornik rukometašica najavio plan za Srbiju

Foto: Screenshot (HRS)

HRVATSKA ženska rukometna utakmica večeras od 18:15 u Koldingu igra susret 3. kola skupine C Europskog prvenstva protiv Srbije.

 

Hit momčad ovog natjecanja u prvom kolu pobijedila je favoriziranu Mađarsku, a u drugom kolu je šokirala svjetske prvakinje Nizozemke.

Hrvatska je već osigurala drugi krug, ali susret protiv Srbije ima veliki značaj jer pobjedom u drugi krug može prenijeti čak četiri boda.

“Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno idemo korak po korak. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku. I ponovno, ulazimo u utakmicu potpuno neopterećeni, ali naravno sa željom da pobijedimo. U mojoj rukometnoj filozofiji, igra obrane je ta koja bi trebala imati neku prednost zato što, ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontranapada, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš te presinge, da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu onda igra najbolje. Prema tome, tu moramo raditi isto ono što smo radili ove dvije utakmice, evo, vidite da smo primili zaista mali broj golova, primili smo 47 golova", rekao je Šoštarić o planu za Srpkinje prije današnje utakmice.

Igračica Ana Debelić vjeruje da neće biti problema ako će se Hrvatska držati plana iz prve dvije utakmice.

“Pa mislim da smo mi sami sebi najveća opasnost, i najveći plus, tako da mislim da Srbija ima isto kvalitetnu ekipu i na golu su dobri. Imaju dobru vanjsku liniju, ali mislim da moramo dati sve od sebe kao i ove dvije tekme i da ne bi trebalo bit problema. Naša najveća snaga je to naše zajedništvo, kao i ove dvije utakmice, da dajemo svaka od sebe svoj maksimum, jedna za drugu i to je najbolji recept.“

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.