Izbornik Senegala propušta utakmicu s Engleskom?

Foto: EPA-EFE

DRUGI dan nokaut-faze Svjetskog prvenstva u Kataru sudarit će se viceprvaci Europe i prvaci Afrike, Englezi i Senegalci. Englezi su kroz grupnu fazu prošli neporaženi i kao prvoplasirana reprezentacija, dok su Senegalci nakon uvodnog poraza od Nizozemska pobjedama protiv Katara i Ekvadora otišli dalje kao drugi. 

Engleski izbornik Gareth Southgate vjerojatno će napraviti neke promjene, a najveća promjena kod Senegala mogla bi biti ta da ih s klupe neće voditi njihov izbornik Aliou Cisse. Naime, Cisse se razbolio zbog čega je na press konferenciji umjesto njega bio pomoćnik Regis Bogaert koji je rekao:

"Bolestan je već par dana. Jučer sam vodio trening umjesto njega, naravno uz jasne upute za igrače. Nadamo se da će do utakmice biti u mogućnosti sjediti na klupi. Mogu potvrditi da ima povišenu temperaturu. Zbog toga moramo biti oprezni."

Cisse je i sam nekadašnji reprezentativac Senegala, a u klupskom nogometu najdublji trag ostavio je u PSG-u. O šansama njegove ekipe protiv Engleza Bogaert je dodao: "Vidjeli smo da Kamerun može dobiti Brazil, a Tunis Francusku. To znači da i Senegal može dobiti Englesku, to je naša poruka."

Pročitajte više