rukometni euro

Izbornik Srbije: Nastavljamo dalje ili podvijenog repa idemo kući

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ŠANSE rukometne reprezentacije Srbije da ostvari plasman u drugi krug Europskog prvenstva poslije poraza od Bjelorusije (35:30) svedene su na teoriju.

Ona glasi da su joj potrebne pobjede protiv Crne Gore u subotu, a onda i protiv Hrvatske 13. siječnja, što je praktički nemoguća misija. Dakle, biti ili ne biti meč za Srbiju je sutra na rasporedu od 18.15 sati jer ako ne svlada Crnogorce, dvoboj s Hrvatskom neće imati baš nikakav rezultatski značaj.

Izbornik Nenad Peruničić traži od svojih reprezentativaca da se pokažu protiv Crne Gore.

"Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke: ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem drugačiju reakciju ekipe nego u prethodnoj utakmici, želim igrače bistrije glave i s više vjere.

Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražiti sve što sam i dosad, da daju sve od sebe, pa i preko granice. Vjerujem da smo spremni izdići se iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Vjerujem i da imamo snagu i karakter da pokažemo zube i pobijedimo", kazao je Peruničić.

Svjesni su u reprezentaciji Srbije koliko su poslije poraza u prvom kolu u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji za nastavak turnira.

"Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo što želimo. Takve situacije grade i ličnost i karakter. Moramo vidjeti možemo li biti jači u glavama nego što smo dosad bili", dodaje izbornik Srbije.

Što se tiče idućeg protivnika, Peruničić je imao samo riječi hvale.

"Jako su agresivni, što ću i ja tražiti od mojih igrača, čak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, s obranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehničke pogreške i izgubljene lopte moramo smanjiti na minimum", dodao je Peruničić.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.