Eurobasket

Izbornik Srbije: Svi me pitaju za Jokića, a nitko za meni najvažnijeg igrača

Foto: EPA

IZBORNIK srpske košarkaške reprezentacije, legendarni Svetislav Pešić (72), bio je u SAD-u, gdje je razgovarao s aktualnim MVP-jem NBA lige Nikolom Jokićem. Pešić je izjavio da je Jokić spreman nastupiti za srpsku reprezentaciju na Eurobasketu, koji se održava u rujnu ove godine.

"On želi igrati, ja se nadam da će igrati. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam. Kaže: 'Ne postavlja se pitanje, coach, želim li ja. Hajde da vidim kakav je to program, da vidim što ja mogu, a što ne mogu.' I to je to", rekao je Pešić u emisiji N1 televizije. Istaknuo je i da će se ekipa morati prilagoditi Jokiću ako bude igrao.

Pešić: Nitko me ne pita za Kalinića. Meni je on najvažniji igrač

"Prilagođavat ćemo se, tu nema nikakvih dilema. Vi postavljate jedno logično pitanje. Gdje god dođem, prvo me pitaju za Jokića. Onda ja kažem: 'Jokića!? Na njega uopće ne računamo.' Onda oni tamo kažu: 'Vidi ovog, budale.' Meni ne smeta kad me pitaju hoće li Jokić igrati. To je već standardno pitanje, ali je važno znati da jedan igrač ne pobjeđuje, ali jedan igrač može rasturiti kompletnu grupu", rekao je pa pojasnio:

"Znate kako? Košarka, kako god mi okrenemo, znamo da je to kolektivni sport. Nitko me ne pita hoće li Kalinić igrati. Dosad me to nitko nije pitao. Što mislite kako se Kalinić osjeća? A meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo, sad ovdje vam direktno kažem - meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović."

Srbija na Eurobasketu igra u skupini C, u kojoj su još Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska. S tom se grupom križa i Hrvatska, koja će u prvoj fazi igrati protiv Grčke, Italije, Ukrajine, Estonije i Ujedinjenog Kraljevstva. Iz svake grupe četiri najbolja idu u osminu finala.