Izbornik, suigrači i legende pronašli najvećeg krivca za debakl Njemačke s Japanom

Foto: Profimedia

JAPAN je u srijedu pobijedio Njemačku 2:1 i poslije Saudijske Arabije postao najveća senzacija Svjetskog prvenstva u Kataru. Nijemci su do 75. minute imali sve - prednost, gomilu prilika i utakmicu pod svojom kontrolom - a onda su u samo 15 minuta prosuli sve i doveli se u situaciju da bi kući već nakon grupne faze mogli otići drugo prvenstvo zaredom. Njemačku sad čeka ključna utakmica sa Španjolskom.

Debakl Elfa odjeknuo je u cijelom svijetu, a u Njemačkoj je nogometna javnost šokirana. Traži se krivac, a osim izbornika Hansija Flicka, taj je status dobio stoper Dortmunda Niklas Sule, koji je protiv Japana igrao beka. Sulea je nakon utakmice kritizirao Flick, a prst u njega su uperili i neki suigrači te bivši njemački reprezentativci.

Njemačka pronašla žrtvenog jarca

"Ne znam je li ikad postignut jednostavniji gol na Svjetskom prvenstvu. To se jednostavno ne može dogoditi", rekao je strijelac jedinog njemačkog gola Ilkay Gundogan za ARD nakon utakmice pa je dodao: "Čovjek je imao osjećaj da nisu baš svi htjeli da idu prema lopti."

Bivši prvak svijeta Bastian Schweinsteiger također je za poraz okrivio obranu: "Opet smo napravili velike pogreške u defenzivi - i sve dok to budemo radili, gubit ćemo utakmice, toliko je jednostavno", rekao je. Po njemu su najveći krivci Sule i Goretzka. "To je zaista jako loše. To je klasična, zaista ozbiljna pogreška obrane. Niklas Sule je napravio veliku pogrešku."

"Beku se ovakve pogreške nikada ne smiju dogoditi. Kod pobjedničkog gola Japana nije znao napraviti ofsajd-zamku", zaključio je Schweinsteiger.

Rekordni reprezentativac Lothar Matthäus (61) pita se za Bild zašto u defenzivi Hansi Flick nije oslonio na Thila Kehrera kao prošli put. "Golovi su primljeni izvana. Sule nije bek. Ako protiv Španjolske odigramo kao u drugom poluvremenu, bit ćemo izbačeni. Momčad je sada pod više nego ekstremnim pritiskom. Osuđena je na pobjedu, a to neće biti jednostavno", zaključio je svjetski prvak iz 1990. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.