Iznenađujući transfer u Formuli 1: "Jedna od mojih najtežih odluka"

Foto: Zoltan Balogh/EPA

DANIEL RICCIARDO potresao je svijet Formule 1 prelaskom u Renault, čiji će vozač postati iduće sezone.

Red Bull je vijest objavio u petak navečer, a uskoro je dobrodošlicu Ricciardu poželio i njegov novi poslodavac, Renaultova F1 momčad.

Ricciardo će biti momčadski kolega Hulkenbergu, kojem će to biti treća sezona u Renaultu, dok će Carlos Sainz morati pronaći novi F1 angažman.

"Bila je to jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti u karijeri, ali vjerujem da je vrijeme da prihvatim svjež izazov", rekao je Ricciardo, pobjednik sedam utrka F1 u karijeri.

"Shvaćam da je ispred Renaulta i dalje mnogo posla ako žele postići svoje ciljeve i natjecati se na najvišoj razini, ali oduševljen sam njihovim napretkom u samo dvije godine i znam da su svaki put kad su ušli u ovaj sport na kraju pobijedili."

Renaultov Cyril Abiteboul sretan je što je Renault potpisao vozača Ricciardova kalibra i vjeruje da to dodatno naglašava Renaultove F1 ambicije.
 
"Danielovo potpisivanje ističe našu predanost prema ubrzanju našega napretka prema vrhu ovoga sporta", rekao je Abiteboul.

"Danielov nedvojbeni talent i karizma veliki su bonus za momčad, morat ćemo mu se odužiti najboljim mogućim bolidom", dodao je.

Nakon ovoga šokantnog Ricciardovog poteza, Red Bull mora pronaći zamjenu (najizgledniji kandidati su Gasly i Sainz), dok novi angažman mora pronaći i Sainz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.