Jakirović: Bayern je strašan

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BAYERN i Dinamo igraju u utorak od 21 sat na Allianz Areni u Münchenu prvu utakmicu ovosezonskog izdanja Lige prvaka, koja se igra u novom formatu s 36 momčadi. Bayern je izraziti favorit na svojem stadionu. Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu na konferenciji za medije.

"Pred nama je sjajna utakmica s velikim protivnikom. Bayern je strašna, dobro posložena momčad. Analizirali smo ih jučer, ne znaš odakle da kreneš koliko ima kvalitete. Naša ambicija ne smije prestati time što smo se samo plasirali u Ligu prvaka. Moramo igrati hrabro i odlučno", rekao je Jakirović u najavi.

Kako gledate na momčad Bayerna?

Većinu utakmice ćemo biti podređeni. Jasno je kolika je moć Bayerna. Nadam se da ćemo moći parirati u nekim dijelovima utakmice. Zanimljivo će biti vidjeti možemo li im u tranziciji zaprijetiti. Važno je da uživamo u igri i da se ne skrivamo.

Hoće li Josip Mišić biti spreman?

Mišić je u dobrom stanju. Bit će spreman. Napravio je u petak trening i testirali smo ga. Sve je u redu.

Kako ste se pripremali za Bayern i je li bilo slično kao i priprema za Hajduk?

Imamo istu pripremu kao i za Hajduk i kao za svaku utakmicu. Uvijek je naš fokus na sljedeću utakmicu. Nema preskakanja. Naravno da mi nije drago što smo izgubili od Hajduka. Možda u tom trenu smo se malo osvijestili da nismo prvaci u osmom mjesecu. Nije bila naša večer, nismo stavili Hajduk pod pritisak. Primili smo gol iz jedne neopreznosti. Nisam vidio način kako bismo mogli primiti gol. 

U kojoj će formaciji nastupiti Dinamo?

Danas smo vrtjeli razne varijante i pozicije. Sutra ćemo odlučiti koju ćemo formaciju odabrati da što manje patimo bez lopte, a da možemo i s loptom u nogama nešto napraviti. Ima malo slabosti u Bayernovoj igri. Harry Kane ima puno slobode u igri. On se spušta, a onda drugi napadači ulaze u njegov prostor. Moramo dobro komunicirati da zatvorimo igrače u međuprostorima, ali i u šesnaestercu jer on je rođeni strijelac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.