Jakirović: Golovi u zadnjim minutama? To je pobjednički mentalitet

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK i Dinamo odigrali su 1:1 u derbiju 25. kola SuperSport HNL-a. Osijek je poveo u 26. minuti golom Domagoja Bukvića, a bod Dinamu osigurao je Sandro Kulenović u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo je ovim remijem napravio veliki korak unazad prema obrani naslova prvaka. Hajduk mu bježi četiri, a Rijeka pet bodova iako Dinamo ima utakmicu manje. Utakmicu je komentirao Sergej Jakirović.

"Mi smo cijelo vrijeme tražili pogodak. Jako smo dobro ušli u utakmicu, imali smo dvije dobre šanse, ali onda smo previše dopustili Osijeku. Vidjeli smo na kraju gol iz jedne kontre koju je Neva očistio, a mi smo naivno primili gol iz auta koji je slijedio. Na poluvremenu smo pokušali napraviti dodatan pritisak, ubacili smo sve napadački što smo imali, Bralić je obranio nekoliko lopti s linije", rekao je Jakirović.

Je li vas Osijek iznenadio?

Nije me Osijek iznenadio. Bilo je samo pitanje s kojim će sustavom Zeka izaći. Malo me iznenadio Jugović na krilu, ali znali smo da će raditi kvadrate na krilu.

Puno golova Dinamo zabija u zadnjim minutama utakmice. Kako to komentirate?

To je pobjednički mentalitet koji se godinama gradio, to se vidi. Jer kad zabiješ gol u 94. minuti i trčiš po gol uvjeren da možeš pobijediti, sve je jasno.

PAOK?

Jako dobra momčad, dosta čvrsta. Prva utakmica je 50:50. Napravit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat uz našu publiku.