Jakirović je već najavio prvi transfer Dinama za ljeto

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

GOTOVO cijelu polusezonu jedna od najvažnijih tema u Maksimiru bila je kako riješiti pitanje golmana. Ivan Nevistić nije dobro krenuo, pa je smijenjen s pozicije prvog golmana i zamijenjen Danijelom Zagorcem, ali ni Zagorac nije briljirao. Osim toga, popularni Zagi ima već 36 godina i jasno je da nije dugoročna opcija za tu poziciju.

Ubrzo se ukazalo rješenje. Dinamo je počeo pripremati teren za to da vratarsku krizu riješi dovođenjem Nikole Čavline, sjajnog mladog vratara Lokomotive, koji je u nju stigao baš iz Dinama. Hrvatski prvak ima klauzulu prema kojoj može otkupiti Čavlinu za 500 tisuća eura, pa se činilo sigurnim da će to u siječnju i napraviti.

Čavlina tek na ljeto

Ipak, Jakirović to sada opovrgava. Zagorac i Nevistić su vezali nekoliko utakmica bez primljenog gola i pokazali da, kad je obrana ispred njih na razini, oni također mogu odgovoriti zahtjevima Dinama. Stoga je Dinamo odustao od dovođenja Čavline u siječnju, ali ga je Jakirović najavio kao prvu opciju za ljetni prijelazni rok.

"Nismo odustali od Čavline, ali kad donosimo odluke, one moraju biti dobre za sve uključene strane. Smatram da bi bilo dobro da Čavlina ostane do kraja sezone u Lokomotivi, a da ga onda na ljeto povučemo. Ako ga sad povučemo, moramo mu dati jedinicu, nema smisla da ga povučemo pa da ga stavimo na klupu.

On se odlično razvija, naravno da nije isto braniti u Lokomotivi, gdje imate puno udaraca prema golu, i u Dinamu, gdje imate dvije - tri lopte i, ako tu ne reagirate, ode sve nizbrdo. Nadam se da će Čavlina nastaviti braniti ovako i on je sigurno naša budućnost", rekao je Jakirović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.