Jakirović: Ne razumijem zašto u prvenstvu mogu imati 23 igrača, a u Kupu samo 20

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Rijeka odigrali su 0:0 u prvoj utakmici finala SuperSport Kupa. U na trenutke iznimno dosadnoj utakmici na Maksimiru obje momčadi imale su po jednu veliku šansu, ali su i jedni i drugi pogodili okvir gola. Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede na Rujevici. Susret je komentirao trener Dinama Sergej Jakirović.

"Žao mi je što nismo iskoristili dobar ulazak u utakmicu, imali smo dvije dobre šanse. Poslije je bilo oprezno s obje strane, znamo radi čega, radi gola u gostima. Možda smo mogli bolje odraditi tranziciju u nekim situacijama, Rijeka se dobro branila, imali su i stativu Fruka.

Gol u gostima? Naravno da je bitno da ne dozvoljavaš prilike, znali smo da je Rijeka opasna u kontri. Važno je da nismo primili gol, kad već nismo uspjeli pobijediti, ovo je vrlo aktivan rezultat za nas. Ako tamo zabijemo gol, bit ćemo u velikoj prednosti."

Sopić i ja smo igrali zajedno

"Uzvrat? Utakmica kao utakmica, profesionalci smo. Pripremit ćemo se dobro, igramo za trofej, pokušat ćemo sve da zabijemo gol i da pobijedimo. Rijeka ima posebnu energiju kod kuće uz nabrijanu publiku. Imamo iskustva i napravit ćemo sve da osvojimo trofej.

Ne razumijem zašto u prvenstvu možemo koristiti 23 igrača, a sad možete 18 plus dva vratara. Složili smo da imamo sve opcije na klupi. Momci koji nisu bili danas u rosteru će igrati u subotu. Tako smo razmišljali.

Sopić? Željko i ja se jako dobro poznajemo, igrali smo skupa, igrali smo i mali nogomet, dosta smo trofeja osvojili. Nema tu zle krvi, ima malo podbadanja, ali sve je to u dobroj atmosferi", rekao je Jakirović za Max Sport televiziju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.