Jakirović opet kritizirao svog napadača: "Velik promet, mala zarada"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA i Dukagjini igraju u četvrtak od 20:15 na Rujevici uzvratni susret drugog pretkola Konferencijske lige. U prvom je susretu Rijeka pobijedila 1:0 pogotkom Nike Jankovića. Uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Europu najavio je trener Sergej Jakirović. Još jednom je kritizirao svog napadača Naisa Djouahru te nazvao glasine o dolasku Bilbije iz Zrinjskog "čistom izmišljotinom".

"Raspored je brz i nemilosrdan. Imamo prednost iz prve utakmice, ali naravno da je nećemo braniti. Želimo popraviti loš dojam iz Jadranskog derbija. Želimo biti energičniji, kombinatorniji, hrabriji s loptom u nogama", rekao je Jakirović u uvodu konferencije za medije.

Napad kao kritična točka

"Nisam zadovoljan utakmicom protiv Hajduka. Djelovali smo ispuhano. Kad sam pogledao utakmicu, vidio sam koliko smo bili neaktivni. To nije bilo ni blizu moje momčadi. Očekivao sam i još veći pritisak Hajduka. U obrani je još i bilo solidno. Koliko god meni igrači govorili da se osjećaju dobro, da su svježi, nije uvijek tako. Ovo mi je škola za sljedeće utakmice.

U napadu nemamo bolje od Djouahre i Obregona. Kad je bio Frigan, Obregon je bio dobar kao zamjena. A sad kad je prva opcija, kad treba gristi, baš i ne ide. Nismo mi slijepi. Vidim ja što nam treba. Imamo i mladog Ivanovića. Ideja je bila da Obregon potroši određeni dio utakmice stopere Hajduka, ali nije ih stavio toliko pod pritisak pa da onda Ivanovića ubacimo.

On je igrač koji dolazi, velik je potencijal i bit će nam od velike pomoći. Djouahra je velik promet - mala zarada. I kad prođe, fali mu završnica, bilo pas, bilo udarac, uvijek se nešto pogriješi. Tako da mora pokazati tu puno konkretniji učinak", rekao je Jakirović.

"Priča o Bilbiji je izmišljotina"

"Ivanović može upasti i u prvi sastav, ovisno o tome s kim igramo. Radimo na tome da dovedemo nove igrače. Otišli su Ampem i Frigan, ali neću ja tu sad kukati. Dobro je za klub da su napravili te transfere. Sad igrači koji su bili u drugom planu moraju pokazati da se na njih može računati.

Priča o Bilbiji je čista izmišljotina. Ako je to neki standard novinarstva, da pukneš naslov, klikbejt... Pa valjda moraš prvo imati neku informaciju, neku dojavu. Nema nikakve logike. Unosi to nemir u redove Zrinjskog, zamislite koliko je njima tamo zvonio telefon kad je meni zvonio jučer cijeli dan. I to pred važnu utakmicu za Europu", rekao je trener Rijeke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.