Jakirović pred Lokomotivu: Oni su sami sebi nabili pritisak

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO sutra od 17 sati u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive u 31. kolu SuperSport HNL-a igra jedan od ključnih mečeva u borbi za naslov. Šest kola prije kraja Dinamo ima dva boda manje od vodeće Rijeke, jedinog konkurenta za titulu. Lokomotiva mu je prvo od tri uzastopna gostovanja. Seriju otvara kod jedinog kluba od kojeg je ove godine izgubio u HNL-u, 3:0 na Maksimiru. Lokomotiva mu je i nakon toga uzela bodove rezultatom 2:2 u Kranjčevićevoj. Dinamov trener Sergej Jakirović najavio je meč.

Ovu godinu ste otvorili teškim porazom od Lokomotive, ali nakon toga ste u domaćim natjecanjima nanizali 14 utakmica bez poraza i to 12 pobjeda i 2 remija?

Lijepa statistika, ali vjerujte da mi o tome uopće ne razmišljamo. Ostaje žal za tim jedinim porazom, ali tu smo zasluženo izgubili od Lokomotive s obzirom na to kako smo igrali. No nakon toga smo se digli. To je samo dokaz kako za nas igraju pravi igrači, pravi fajteri, koji imaju šampionski gard. Zato imamo takav niz i zato on toliko traje.

Lokomotiva je također u lijepom nizu, sedam utakmica bez poraza?

Lokomotiva cijelu sezonu igra dobro. Mlada, početna momčad, rasterećena u smislu očekivanja. Oni su sami sebi nabili pritisak tim dobrim rezultatima i nizom nepobjedivosti jer su tako došli u borbu za Europu, četvrto mjesto s Osijekom. Lokomotiva je dokazala da sa svakim igra bez respekta. Čeka nas neizvjesna, zahtjevna utakmica. 

Dinamo ima šest pobjeda zaredom u domaćim natjecanjima. Stvarate puno prilika, ali žalili ste se na realizaciju?

Puno prilika koje stvaramo znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme i linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol jer imamo nekoliko igrača s jako dobrim udarcem. Drago mi je zbog Baturine i Vidovića da su to prezentirali na najbolji način protiv Varaždina. Volio bih da prilike pretvorimo u golove jer kada se sjetimo jesenskog dijela i koliko smo zbog promašaja ispustili bodova, pušemo i na hladno. 

Rekli ste da želite biti čvršći i u gostima. Čini se da vam to uspijeva jer dobili ste Hajduka na Poljudu dvije utakmice zaredom, pa Goricu na njenom terenu. Sad vam slijedi serija od tri gostovanja?

U analizi sam rekao da su gostovanja ključ raspleta sezone jer sada nas čekaju tri zaredom. Kod Lokomotive, Varaždina i Rijeke. Svaka ta utakmica nosu svoju priču, ali i što se tiče gostovanja pokazali smo da smo se podigli. 

Tko će vam nedostajati kod Lokomotive?

Perković ima tri žuta, a nakon današnjeg treninga vidjet ćemo je li Gabriel-Pierre spreman.

U Kranjčevićevoj će vam navijači učiniti sve da ne bude kao da ste u gostima?

Navijači su ove sezone i kada nam nije išlo bili maksimalno uz nas i mi im se zbog toga moramo odužiti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.