Jakirović prelomio, Ademi neće igrati europske utakmice

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO će 15. veljače u Sevilli igrati protiv Betisa u šesnaestini finala Konferencijske lige, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu. Trener Sergej Jakirović do danas, 2. veljače, morao je predati popis igrača koji će imati pravo nastupiti u nokaut-fazi europskog natjecanja.

Na tom popisu može biti najviše 25 igrača, a na A-listu se mogu dodati maksimalno tri nova igrača. Postoji i B-lista, ali na njoj su svi igrači rođeni nakon 1. siječnja 2002. godine i koji su produkt klupske omladinske škole. Taj popis klubovi mogu uređivati 24 sata prije svake utakmice.

Hoxha, Ogiwara i Theophile-Catherine na popisu, otpali Ademi i Brodić

U igri za tri mjesta bili su Arijan Ademi, Arber Hoxha, Takuya Ogiwara, Kevin Theophile-Catherine i Fran Brodić.

Jakirović je na popis dodao krilnog napadača Hoxhu i lijevog bočnog Ogiwaru, dvojicu igrača koji su stigli u zimskom prijelaznom roku, kao i stopera Theophile-Catherinea, koji je u Dinamo došao u listopadu 2023., odnosno nakon zaključenja popisa za prvi dio sezone.

Na spomenutoj B-listi automatski je završio branič Moreno Živković, koji je također ove zime vraćen s posudbe u Lokomotivi, ali Dinamo taj popis još stigne prijaviti do 14. veljače.

Dakle, za europske utakmice otpali su Brodić, napadač doveden iz Varaždina, te iskusni veznjak Ademi. Kapetan Dinama je, poput Theophile-Catherinea, vraćen u Dinamo nakon što je već predan popis za prvi dio sezone. U konačnici nije uvršten ni za proljetni dio europskog natjecanja, iako je klub inzistirao na njegovom povratku iz Kine.