Jakirović protiv Gorice u Kupu neće imati dvojicu igrača

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Gorica u srijedu u 18 sati na Maksimiru igraju četvrtfinalnu utakmicu SuperSport Hrvatskog kupa. Dinamu ovaj susret dolazi nakon izbacivanja Betisa i prolaska u četvrtfinale Konferencijske lige te nakon slavlja nad Rijekom (1:0) u SuperSport HNL-u. Trener modrog kluba Sergej Jakirović na konferenciji za medije najavio je utakmicu s Goricom.

Kakvo je raspoloženje?

Raspoloženje je odlično, baš na visokom nivou. Svjesni smo da nemamo vremena za slavlje i opuštanje, pred nama je utakmica u Kupu, koja nam je jako važna. Nedavno smo igrali kući s Goricom, to je s naše strane bilo dominantno, ali nam je trebalo vremena kako bismo probili njihov blok. Vjerujem da će Gorica sutra doći sa sličnom idejom na Maksimir. Moramo biti na maksimumu ako želimo proći.

Koliko će utakmica s Goricom biti drugačija? Psihološki su oni ohrabreni.

Ovo je nova utakmica, u Kupu je sve moguće, zato i kažem da moramo biti na maksimumu. Vjerujem da će i kod Gorice biti rotacija u odnosu na pobjedu u nedjelju. I mi moramo paziti na energetsku potrošnju, u tri dana skupilo se puno napora. Neke ćemo pozicije zarotirati i dati priliku drugima. Želimo proširiti roster, u ovom periodu igramo jako puno i trebat će nam svaki igrač.

Koliko će promjena biti u odnosu na zadnju utakmicu?

Četiri, pet, šest, sedam... Šalim se. Danas imamo trening. Vidjet ćemo kako se osjećaju. Napravit ćemo ekipu koja može provesti plan o prolasku.

Takuya Ogiwara i Marko Bulat?

Ogiwara i Bulat neće biti u kadru, još se moraju liječiti. Idemo dan po dan. Treniraju individualno, ne opterećuju ozlijeđenu nogu. Zasad su još out.

Od mlađih, recimo Luka Vrbančić?

Sutra će s nama biti Ivan Cvetko i Vrbančić. Vidjet ćemo o tijeku na terenu, pokušat ćemo im dati minutažu.