Jakirovićeva idealna Hrvatska. Pogledajte postavu 11 najjačih reprezentativaca

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

TRENER Dinama Sergej Jakirović gostovao je u emisiji radijske postaje Bravo! te je složio postavu 11 najjačih hrvatskih nogometaša. Izabrao je golmana Danijela Subašića, lijevog bočnog Roberta Jarnija, stopere Joška Gvardiola i Igora Štimca te desnog bočnog Marija Stanića.

U vezni red postavio je Luku Modrića, Roberta Prosinečkog i Zvonimira Bobana, na lijevom krilu je Alen Bokšić, na desnom Milan Rapaić, a u vrhu napada Davor Šuker.

Gvardiol uz brončane iz 1998.

Subašić je između 2008. i 2018. godine upisao 44 nastupa za Hrvatsku, a vrhunac je doživio upravo 2018. godine, kada je reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Karijeru je završio 2023. godine.

Stanić, Štimac i Jarni bili su, među ostalim, dio generacije koja je pod vodstvom izbornika Miroslava Ćire Blaževića 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, što je punih 20 godina bio najveći reprezentativni uspjeh. Gvardiol, kojeg je Jakirović također uvrstio u idealnu Hrvatsku, danas je jedan od najboljih braniča na svijetu.

Modrić, Boban, Šuker, Bokšić, Rapaić...

Modrić je kao trenutni kapetan reprezentacije, najbolji hrvatski nogometaš ikad i osvajač Zlatne lopte 2018. očekivano dobio mjesto u sredini veznoga reda. Uz njega su bivši kapetan Boban te Prosinečki, također članovi generacije '98.

U vrhu napada je Davor Šuker, najbolji hrvatski golgeter i, među ostalim, sa šest golova najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine. Na lijevom krilu je Bokšić, sjajni napadač iz devedesetih koji je spomenuto Svjetsko prvenstvo propustio zbog ozljede, dok je na desnom Rapaić, čiji je reprezentativni staž trajao od sredine devedesetih do 2007. godine.

Što bi Jakirovićeva momčad napravila na Euru?

Hrvatska je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu smještena u skupinu sa Španjolskom, braniteljem europskog naslova Italijom i autsajderom Albanijom. Momčad izbornika Zlatka Dalića doživjela je težak poraz od Španjolske (0:3) i remizirala s Albanijom (2:2), a u ponedjeljak će morati pobijediti Italiju kako bi se plasirala u nokaut-fazu.

U priloženoj anketi recite što bi Jakirovićeva postava najjačih hrvatskih nogometaša napravila na Euru u Njemačkoj da se nalazi u istoj skupini kao Dalićevi izabranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.