Jakoliš: Dalmatinac sam, neću slaviti gol protiv Hajduka

Foto: Dalmatinski portal (screenshot)

STEAUA je s optimizmom doputovala u Split.

Delegacija rumunjskog kluba u poljudskim prostorijama najavila je sutrašnji prvi ogled trećeg pretkola Europa lige s Hajdukom na Poljudu (20:45). Steauin trener Nicolae Dica poručio je da je ekipa mobilizirana.

"Pred nama je teška utakmica protiv snažne i agresivne momčadi. Hamza, Said, Ivanovski... Također mi se sviđao i Bašić koji je otišao. Uglavnom, Hajduk ima vrlo dobre pojedince. Mislimo li pobijediti, moramo odigrati savršenu utakmicu", izjavio je strateg najtrofejnijeg rumunjskog kluba pred hrvatskim, ali i rumunjskim novinarima, koji su u većem broju pristigli u Split.

Torcida figurira kao možda i najsnažniji Hajdukov adut. Nicolae Dica nije na Torcidin spomen djelovao suviše impresionirano:

"Znamo da Torcida predstavlja vatrenu navijačku skupinu, no već smo se naviknuli igrati pred pedesetak tisuća gledatelja. Ne bismo trebali imati psiholoških problema."

Poljudski travnjak nije pretjerano komentirao, čak se i našalio.

"Bez obzira na kvalitetu travnjaka, nadam se da ćemo pobijediti. Znamo igrati na lošem terenu jer je i naš takav", rekao je i istaknuo kako momčad vjeruje i teži isključivo pobjedi.

"Pričam samo o pobjedi jer uvijek želim samo pobjeđivati. Naravno, ne znamo kako će se utakmica razvijati. Remi bi nas ostavio u borbi za prolaz."

S Nicolaeom Dicom na konferenciji se pojavio i Antonio Jakoliš, Hajdukov nekadašnji veznjak koji je u kratkotrajnoj gaži tijekom 2013. godine sa splitskim klubom osvojio Hrvatski kup.

"Lijepo je biti u Splitu i na Poljudu. To je moj drugi dom, tu sam proveo lijepe trenutke", kazao je Antonio Jakoliš.

Eventualni pogodak Hajduku, kako je rekao, neće slaviti.

"Dalmatinac sam iz Šibenika. Svi znamo što Hajduk znači u Dalmaciji. Smatram da ne smiješ slaviti golove protiv bivšeg kluba. Zabijem li gol, neću slaviti", obećao je i prisjetio se generacije s kojom je prije pet godina nakon dvomeča s Lokomotivom (2:1, 3:3) osvojio Kup:

"To su bila neka druga vremena i vrlo dobra ekipa. Najbolja i najdraža utakmica mi je bila protiv Lokomotive na Poljudu u finalu Kupa. Ona će mi ostati u sjećanju."

Današnji Hajduk ne predstavlja mu enigmu.

"Hajduk je doveo mnogo novih igrača i još se traži. Izuzetno ga respektiramo. Pojedinci poput Nižića, Caktaša, Ivanovskog i Saida izazivaju respekt. Čeka nas teška i borbena utakmica. Vjerujem da smo spremni za dobar rezultat i da ćemo izboriti daljnju rundu", zaključio je Antonio Jakoliš i otkrio da je sadašnjim suigračima pričao o atmosferi koja bi ih sutra mogla dočekati na Poljudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.