Janica nema komentar na izjavu Tomislava Packa o osuđenim ljudima koje rade za HNS

Foto: PIXSELL (Marko Lukunić)

DANAŠNJOJ ženskoj slalomskoj utrci na Sljemenu u sklopu 12. izdanja Snježne kraljice nazočila je i Janica Kostelić. Jedna od najboljih skijašica svih vremena te višestruka olimpijska pobjednica, a danas državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport, istaknula je kako ne sumnja u budućnost domaćeg ženskog skijanja.
 
"Uvijek ima potencijala. Sve ovisi o tome koliko je pojedinac spreman ustrajati i koliko će pritom biti koncentriran na skijanje. Teško je dočarati koliko je zahtjevno uspjeti, ali svakako je važno biti fokusiran. Sport postaje sve zahtjevniji, a letvica se podiže sve više i više. Pojedinac mora odlučiti hoće li se baviti skijanjem ili nekim drugim stvarima", rekla je Janica Kostelić za Index.
 
Upitana za Sportsku inspekciju koja je utvrdila nove nezakonitosti u Hrvatskom nogometnom savezu, odgovorila je odmjereno:
 
"Ne želim niti imam potrebu komentirati rad Sportske inspekcije koja djeluje prema svojim ovlastima i Zakonu o sportu koji se nalazi u zakonskom okviru Republike Hrvatske", kazala je i zaključila da ne želi komentirati izjavu glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza Tomislava Packa koji je rekao kako za poslove koje Neven Šprajcer obnaša unutar Hrvatskog nogometnog saveza ne postoje predviđene prepreke u vidu Zakona o sportu.  
 
Podsjetimo, samostalna služba sportske inspekcije Središnjega državnoga ureda za sport krajem prošle godine provela je nadzor u Karlovačkom nogometnom savezu i u sportskom Uredu grada Osijeka, gdje su bili zaposleni Željko Širić i Neven Šprajcer. Obojica su na svojim pozicijama ostali i nakon što su pravomoćno osuđeni zbog primanja, odnosno davanja mita u zamjenu za "pošteno suđenje" na utakmicama. Inspekcija je utvrdila kako je Šprajcer u Karlovačkom nogometnom savezu protuzakonito obnašao dužnost predsjednika, dok je Širić protuzakonito radio kao savjetnik u Sportskom savezu grada Osijeka. 
 
Neven Šprajcer u HNS-u trenutno obnaša dužnost savjetnika kao vanjski suradnik te prima plaću. U HNS-u smatraju da za to nema zakonskih zapreka. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.