Je li Marko Tomas zamjena za Andersona?


CIBONA je odlaskom Alana Andersona ostala osjetno oslabljena na krilnim pozicijama, posebno jer je Amerikanac bio daleko najbolji Cibonin košarkaš u protekloj sezoni.

Šuškalo se o nekoliko imena koja bi mogla sletjeti pod Toranj, no nikakvih konkretnih potvrda za sada nije bilo. Slično je i sa slučajem Marka Tomasa, hrvatskog reprezentativnog braniča na kojeg madridski Real ne računa u narednoj sezoni. Tomasu je poručeno da ima odriješene ruke u pronalasku novog kluba, a on je u jednom intervjuu spomenuo Cibonu kao moguće rješenje. Odmah su krenule špekulacije o velikom transferu i popunjavanju rupe nastale odlaskom Andersona.

Iz Cibone su za sada zakopčani do grla. Kontakt i interes postoje, no sasvim je jasno da čelnici kluba ne planiraju iskrcati više od 500 tisuća eura koliko je Tomas otprilike zarađivao godišnje u madridskoj prijestolnici. Ukoliko želi u Cibonu, Tomas bi vrlo vjerojatno trebao pristati na znatno kresanje primanja. Pitanje je je li on na to spreman u ovom trenutku?

Ako propadne dogovor s Tomasom, Perasović bi se mogao okrenuti i američkom tržištm gdje se uvijek može naći poneki zanimljiv izložak. Uskoro počinje ljetna NBA liga, a Cibonin će trener zajedno s direktorom Nakićem zaputiti preko velike Bare kako bi iz prve ruke vidio što se nudi ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.