Je li Rudeš oštećen protiv Dinama?

Screenshot: Max Sport1

DALEKO teže nego što se očekivalo Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rudeš 1:0 u 18. kolu SuperSport HNL-a. Tako je u kombinaciji s remijem vodećeg Hajduka dan ranije kod Lokomotive (1:1), aktualni prvak ostvario iznimno važan trijumf u borbi za naslov s najvećim rivalom. Hajduk na vrhu ima sedam bodova više od Dinama, ali Zagrepčani imaju dvije utakmice manje. Osim toga, rezultatima ovog vikenda su smanjili prednost Hajduka za dva boda. 

Rezultati koji bi mogli usmjeriti borbu za naslov obilježeni prigovorima na suce

Takvi ishodi dogodili su se nakon velikih prigovora na suce. U Kranjčevićevoj su prigovarali hajdukovci, a nakon utakmice na Maksimiru i hajdukovci te igrači Rudeša. Razlog su tri situacije za koje tvrde da je sudac Jakov Titlić odlukama pogodovao Dinamu te oštetio Rudeš. U 58. minuti, pri rezultatu 0:0, Dinamov branič Stefan Ristovski je u kaznenom prostoru svoje momčadi prvo rukom gurnuo Rudešovog napadača Ivana Pešića, a zatim ga povlačio. Suci se nisu oglasili.

Rudeš kod Dinama tražio penal i korner. Sudac svirao kraj 4 sekunde nakon nadoknade

Preostale dvije situacije su sa samog kraja utakmice, sudačke nadoknade. Dinamov golman Ivan Nevisitić je prilikom boksanja lopte ubačene pred njegov gol odnio i suparničkog igrača Andreja Lazarova, koji je pao. Titlić nije pregledao situaciju, što je razljutilo igrače i klupu Rudeša. Jednako su reagirali i na ono što je neposredno slijedilo. Lopta se nakon spomenute situacije odbila u korner za Rudeš.

Međutim, Titlić nije dopustio gostima izvođenje udarca iz kuta nego je označio kraj utakmice. Činjenica je da je korner trebao biti izveden nakon što je nadoknada od četiri minute bila završena. No, od njenog kraja prošle su tek četiri sekunde, a tome je prethodilo što je upravo tijekom nadoknade minuta izgubljena u prekidu nakon faula za Dinamo. 

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.