Je li sezona Hajdukovog kapetana gotova zbog "spominjanja majke" sucima?

U ZAPISNIKU suca Igora Pristovnika našlo se posebno mjesto za incident u tunelu nakon jadranskog derbija. Dejan Računica i kapetan bijelih Srđan Andrić tom su prilikom njemu i pomoćnom sucu Igoru Krznaru "spominjali pokojnu majku", a sada je na Krešimiru Vlajčeviću da im odredi prikladne kazne.

Disciplinski sudac Prve HNL već bi sutra trebao obznaniti svoju odluku, kako bi se sankcije počele primjenjivati već od finalne utakmice Kupa na Maksimiru, a ako se bude strogo držao pravilnika Hajduk će morati istrčati bez svog kapetana. Naime, pravilnik Prve HNL za prijestupe koji uključuju vrijeđanje ili fizički obračun sa sucima podrazumijeva kazne zabrane igranja od dva do šest mjeseci.

Kazna može biti blaža samo u slučaju da prigovori na sudački račun prođu relativno benigno, bez vrijeđanja i psovki (što ovdje nije bio slučaj). U takvoj se situaciji igrač može izvući tek s upozorenjem ili novčanom kaznom, iako je moguća i suspenzija do mjesec dana. Na kraju, zaključak je jednostavan; disciplinska komisija na čelu s Vlajčevićem ima ovlasti da odluči kako je za Srđana Andrića sezona gotova. 

J.C.
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.