Jedan od najboljih boraca današnjice iznenada odlazi u mirovinu s 31 godinom?

Foto: Profimedia

ISLAM MAKAČEV nedavno je obranio titulu UFC-ovog prvaka lake kategorije. Odlukom sudaca, nakon pet rundi bespoštedne borbe, pobijedio je Alexandera Volkanovskog u glavnoj borbi priredbe UFC 284 održane u Perthu. Nakon dugo vremena, Makačev nije slavio lakoćom, Volkanovski je bio tvrd orah, a nakon meča je bilo onih koji su čak mislili da je i on zaslužio pobjedu.

Makačev je inače borac kojeg protežira Khabib Nurmagomedov, a bio je i jedan od učenika Khabibova oca Abdulmanapa. Nakon što je stariji Nurmagomedov preminuo, mlađi je ispunio želju svoje majke da se u tom trenutku posveti obitelji i otišao u borilačku mirovinu s omjerom 29-0. Sada bi isto mogao napraviti Makačev s omjerom 24-1.

''Moja majka uopće ne gleda moje borbe. Ne samo moje borbe, već borbe općenito. Ne voli gledati kako ljudi udaraju jedni druge. Kad sam se vratio kući nakon osvajanja titule, dočekalo me puno ljudi. Majka mi je rekla: "Sada si prvak, idi u mirovinu, Khabib je poslušao svoju majku, kada ćeš ti mene?" rekao je Makačev pa dodao:

"Rekao sam majci da je Khabib svoj pojas branio nekoliko puta te da moram i ja svoj. Za nju je to teška tema, ali zato otac svaki moj meč gleda i uživa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.