WTA

Jedan od najboljih tenisača svijeta odgovorom ražestio Pliškovu

Foto: EPA

KAROLINA Pliškova, nekoć najbolja, a danas osma tenisačica svijeta, ironično je prokomentirala odgovor Stefanosa Tsitsipasa o promjeni formata na Grand Slam turnirima. U njemu se grčki tenisač, peti reket svijeta, dotaknuo jednake raspodjele novca od turnirskih nagrada za tenisače i tenisačice.

"Ne bih htio zvučati kontroverzno. Tu je i pitanje jednake plaće. Tenisačice dobivaju jednak novac za mečeve u tri seta. Ne znam, ne znam. Ima toga još. Znanstvenici i statističari, tko god. Rečeno mi je da su žene izdržljivije od muškaraca. Ne znam", rekao je Tsitsipas i dodao:

"Možda bi i one mogle igrati na tri dobivena seta na Grand Slam turnirima. Meni se sviđa ta ideja. S druge strane, možda bismo vidjeli više Grand Slam pobjednika da se igraju mečevi na dva dobivena seta. Uvjeren sam u to."

Komentar bez riječi

Pliškova je svoj komentar objavila na Instagramu. Ništa nije napisala, samo je ostavila snimku zaslona i na njemu naljepnice koje pokazuju što o svemu misli - emoji koji plače od smijeha, mozak, lampica kao znak ideje.

Posljednji meč koji se igrao na tri dobivena seta u konkurenciji tenisačica odigrale su 1998. godine Martina Hingis i Lindsay Davenport. Švicarka je slavila 7:5, 6:4, 4:6, 6:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.