Jedan od najskupljih igrača Dinama ide na posudbu nizozemskom davljeniku?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MAURO PERKOVIĆ (20) u veljači je u Dinamo došao iz Istre formalno na posudbu, ali zapravo je ušao u povijest. Naime, znalo se da će ga na kraju prošle sezone Dinamo otkupiti za 2 milijuna eura. Perković, koji je u Dinamo došao kao 19-godišnjak, tako je postao četvrti najskuplji tinejdžer u povijesti Dinama. Više od njega klub je platio samo Marka Roga (5 milijuna eura), Marcela Brozovića (2.4) i Marka Bulata (2.2). Perković je postao i jedan od najskuplje plaćenih igrača Dinama općenito posljednjih godina. 

Menadžer engleskog tipa i Antolić zimus su dali bogatstvo za Perkovića. Prve dvojice više nema u Dinamu

Jako visoku cijenu pratila su jednako takva očekivanja. Mladi reprezentativac Hrvatske došao je u Dinamo kao igrač koji može pokriti dvije pozicije; stopersku i onu posebnu osjetljivu, lijevog beka. Ljevak Perković skupo je plaćen kako bi Dinamo konačno riješio najveći problem u momčadi.

Barem su tako mislili menadžer engleskog tipa Ante Čačić i Krešimir Antolić, tadašnji operativni šef Dinama. Perković je kod Čačića igrao kao lijevi bek, a na toj poziciji je nastavio i na proljeće kod Igora Bišćana, koji ga je vodio u mladoj reprezentaciji.

Nakon Bišćana otpisao ga je i Jakirović

No ubrzo se i Bišćan tamo okrenuo veznjaku Ljubičiću i otpisanom Bočkaju. Početkom ove sezone isto se dogodilo i Perkoviću. Dinamo je ovog ljeta odigrao 10 utakmica, a mladi branič nije dobio ni minute. Na njega više uopće nije računao Bišćan, a isto mu je i pod njegovim nasljednikom Jakirovićem. Lijevi bočni i dalje je veznjak Ljubičić.

Nizozemski mediji donose zanimljive vijesti o Perkoviću. Pišu da je za njega jako zainteresiran Volendam. Jedan od najgorih klubova Eredivisie, koji je posljednju sezonu završio 14. od 18 momčadi, a ovu izgubio utakmice prva dva kola, Perkovića želi dovesti na posudbu.