Jelavić: Nikad nisam čuo za namještanje u HNL-u

"MI SMO zasluženo pobijedili u obje utakmice, a zbilja ne znam jesu li Albanci uplaćivali što na kladionici, nekakav hendikep na nas ili zbroj golova", rekao nam je Nikica Jelavić o utakmicama drugog pretkola Europske lige između Vllaznije i njegova Rapida.

Uefa je u srijedu obznanila kako se na popisu namještenih utakmica nalaze i spomenuti dvoboji albanskog i austrijskog predstavnika. U prvoj utakmici Rapid je u Beču deklasirao Vllazniju s 5:0, a nešto manje uvjerljivi Bečani su bili u gostima (završilo je 0:3).

"Zašto su čudne naše dvije uvjerljive pobjede protiv albanskog predstavnika?!"

Jelavić je rekao kako ne zna odakle sada priče o namještanju: "Nama je to bila prva europska utakmica, bili smo izraziti favoriti i zbog samopouzdanja za sljedeće europske dvoboje htjeli smo odigrati što bolje. Znali smo da smo puno bolja momčad od njih, ne znam samo koga sada čude naše dvije uvjerljive pobjede."

Belgijska liga posljednjih je dana označena kao jedna od onih s najviše namještenih rezultata. Jelavić je u razgovoru za Index tu činjenicu prokomentirao riječima: "Dok sam igrao u Belgiji nikad nisam čuo ništa slično tome. Čudi me to pomalo, Belgija je zemlja sa sređenim zakonima, barem bi tamo fair-play trebao biti na visokom nivou", čudi se Jelavić.

"Što se tiče Austrije, mislim da bi trebala biti ista situacija. Otkako sam u Rapidu nisam nikad igrao namještenu utakmicu, dapače, u cijeloj karijeri nisam čuo za takvo nešto. Mi smo Rapid, u svakoj utakmici idemo na pobjedu i ne opterećujemo se bilo kakvim pričama sa strane. Fokusirani smo isključivo na nogomet i tako će i ostati".

Na kraju je Jelavić komentirao i namještanja utakmica u HNL-u: "Čujem da se sumnja da je namještena utakmica Zadar - Hajduk. Ne znam što bih vam rekao, ja osobno protiv Zadra nisam nikad igrao jer sam stalno imao problema s ozljedama. Ne mogu decidirano tvrditi da u HNL-u nema namještanja utakmica, ali ja za takvo nešto nisam nikad čuo", završio je u razgovoru za Index Jelavić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.