Jeličić razmontirao Hajduk: "Oni su kao ekipa iz Alana Forda"

Foto: Screenshot

ZADNJE kolo HNL-a trebalo je biti jedno od mirnijih, a na kraju se pretvorilo u pravu dramu. Rijeka je izgubila od Lokomotive, Osijek je pao u Zaprešiću, a Dinamo je golom u 89. minuti pobijedio Slaven i pobjegao pratnji na deset bodova prednosti.

No najveća senzacija, ne samo kola nego cijele dosadašnje sezone, nevjerojatan je preokret Rudeša na Poljudu. Zagrepčani su do sredine drugog poluvremena gubili 2:0, a onda u završnici okrenuli na 3:2. Očekivano, Poljud se nakon poraza skoro srušio od potresa. Torcida je prijetila igračima i gađala ih stolcima, ostavke su ponudili i predsjednik Ivan Kos i sportski direktor Branco, a Joan Carrillo dobio je otkaz.

Legendarni golgeter Hajduka: Muka mi je... Dovode trenere za koje nitko nije čuo i koji nemaju muda

Ćiro: Ako u cijeloj Dalmaciji ne postoji "džek" koji se ne boji Torcide, onda neka sve ide u pičku materinu

Senijad Ibričić: Znam kako je navijačima Hajduka, i ja sam se prevario!

VELIKA ANKETA INDEXA Tko je kriv za deset godina lošeg Hajduka

"Ništa se posebno nije dogodilo. Ovo je samo posljedica potpuno promašene sportske politike kluba. Nerealno je i neodgovorno umjetno stvaranje ambicija Kosovim pričama o velikom Hajduku, a Brancovim o pohodu na titulu. Odgovornost je i na nekim novinarima koji su Carrilla proglašavali najvećim Hajdukovim trenerom nakon Tomislava Ivića i ostali živi", rekao je Joško Jeličić u HRT-ovoj emisiji ''Stadion''.

"Ivan Kos nema nikakvog stručnog znanja, identiteta ili bilo čega bitnog za Hajduk. Mislim da on uopće ne zna što Hajduk jest. Doveo je stranca za sportskog direktora i stranca za trenera te je strancima nakrcao svlačionicu. Vrhunac svega je trener Joan Carrillo, koji bi prije ili poslije utakmice prodavao pamet cijelog svijeta. Evo, nakon utakmice s Rudešom je rekao da nije Rudeš pobijedio nego su oni izgubili. To su izjave na razini legendarnog Broja 1. A kad u svlačionici još vidiš i Grunfa i Jeremiju, pardon, Almeidu, onda Hajduk počne ozbiljno sličiti Alanu Fordu", povukao je Jeličić paralelu s legendarnim strip junacima Maxa Bunkera.

Hajdukovi igrači bili su na meti uvreda i zvižduka Torcide nakon poraza od Rudeša.

"Mogu ih razumjeti zbog nagomilanih frustracija, ali igrači su ovdje najmanje krivi. Iako, ne smije ih se baš potpuno amnestirati. Minimum je da pokažu htijenje i borbenost. Svatko od njih ima jako lijepe ugovore i to je najmanje što su dužni pokazati", rekao je Jeličić koji se ne slaže s Hajdukovim čelnicima da u HNL-u nema igrača za Hajduk.

"Slušao sam Branca koji je govorio da u Hrvatskoj nema igrača i trenera za Hajduk. Ima jedan, recimo, Samir Toplak. Pa taj čovjek čuda radi s Interom. Svake godine ostane bez pola momčadi i radi dobar posao s minimalnim resursima. Pogledajte ovog Turčina iz Rudeša. On je brži od štafete Hajduka, to je najbrži igrač u ligi. Budimir? Igrao je balote i kartao u Sinju, a sad se vidi da je ozbiljan igrač. Kad ga usporedim s Almeidom, onda se vidi da u HNL-u itekako ima pojačanja za Hajduk", ogorčen je bio Jeličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.