Jermaine Jones zamijenio njemačku reprezentaciju američkom

VEZNJAK Schalkea iz Gelsenkirchena, 27-godišnji Jermaine Jones, među prvim je nogometašima koji su iskoristili novo FIFA-ino pravilo promjeni nacionalne vrste.

Da Jones više neće igrati za njemačku reprezentaciju, potvrdili su i iz Njemačkoga nogometnog saveza (DFB). Potvrdio je i on sam: "Da, opredijelio sam se za Sjedinjene Američke Države"

Za njemačku je seniorsku reprezentaciju Jones odigrao tri prijateljske utakmice. Bio je na širem popisu kandidata za Euro prošle godine u Austriji i Švicarskoj, ali nije izborio mjesto u kadru 23 nogometaša.

Krajem svibnja izrazio je nezadovoljstvo što ga izbornik Joachim Löw i dalje zaobilazi, da bi sada konačno odlučio nastaviti nastupati za reprezentaciju domovine svog oca.

Jones, koji ima američko i njemačko državljanstvo, tako je postao prvi poznati nogometaš koji se pozvao na novu odredbu Svjetske nogometne federacije (FIFA), donesenu na nedavnom zasjedanju njezina kongresa na Bahamima. Tom je prilikom usvojen zahtjev Alžirskoga nogometnog saveza. Alžirci su od FIFA-e zatražili da ukine dobnu granicu za trenutačnu promjenu reprezentacije u slučaju igrača koji nisu nastupali na završnim turnirima kontinentalnih ili Svjetskih prvenstava, kao ni u kvalifikacijskim utakmicama, već samo u prijateljskim dvobojima. Jones zadovoljava sve kriterije.

Prijašnja je granica za promjenu reprezentacije bila 21 godina starosti.

Totalsport
Foto: AFP

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.