Ješe: Petković je poput Livaje

Screenshot: HRT

UMIROVLJENI hrvatski branič Vedran Ješe (42), koji danas radi kao stručni komentator HRT-a, govorio je o situaciji u SuperSport HNL-u te komentirao stanje u Hajduku i Dinamu. Podsjetimo, hrvatsko prvenstvo nakon reprezentativne pauze nastavlja se u petak utakmicom Lokomotive i Slaven Belupa. Hajduk je vodeći s 33 boda. Rijeka je druga s 28 bodova i utakmicom manje, dok treći Dinamo ima 24 boda i dvije utakmice manje.

"HNL je nikad zanimljiviji. Imamo tri kluba koji se bore za naslov, imamo par klubova ispod toga koji mogu zagorčati život. Jedino mi je žao što na začelju imamo klub koji se već odvojio, ali i Rudeš je pokazivao živost u zadnjih par kola. Nisu imali sreće da neke utakmice završe u svoju korist, a utakmice za naslov će biti fantastične i veselim se HNL-u", rekao je Ješe za HRT.

"U Hajduku su svjesni da ima još puno utakmica"

"Pa vjerojatno su i u Hajduku došli do iskustva. Kroz godine su, čim bi pobjegli za tri, pet ili sedam bodova razlike, najavljivali naslov. Sada su i oni svjesni da ima još jako puno utakmica. Pokazuju stvarno najbolji nogomet. Zasluženo su tu gdje jesu. Karoglan je digao ekipu dosta. Imam informacije iznutra da je u ekipi jako dobra atmosfera.

Malo je vratio živost. Sad imaju Istru, pa iza toga Rudeš. Imaju lijepu priliku odvojiti se na tablici pošto će Dinamo imati derbi s Osijekom. Tko zna kako će završiti. Ove sezone stvarno pokazuju jedan ozbiljan nogomet i veliki su kandidat za naslov", smatra Ješe.

"Petković je kao Livaja u Hajduku"

Istaknuo je kako je ozljeda i dug izostanak Brune Petkovića velik udarac za Dinamo. "Da, Petković je kao Livaja u Hajduku, jako puno donosi ekipi i oni su bez njega kao bez glave. Ne znaju što napraviti bez njega. Njegove zamjene nemaju tu kvalitetu. Dinamo kao Dinamo ima jako puno peha od početka sezone.

Odradio se jako loš prijelazni rok. Prodala su se tri ključna igrača koji su standardni reprezentativci Hrvatske. Nisu dovedena adekvatna pojačanja, ušlo se u seriju loših rezultata. Dinamovi igrači nisu navikli na takvu krizu rezultata. Teško je, stoga, naći unutarnje rezerve da bi se izvukli.

K tome su se mijenjali i treneri. Jakirović je donio novu energiju nakon Bišćana, da bi se nakon dvije-tri utakmice opet sve poljuljalo. No, vjerujem da će se Dinamo nakon zimske pauze - ako će se pojačati, a trebao bi - vratiti na kolosijek i opet biti konkurentan za naslov", izjavio je Ješe.

Ješe ima dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Ješe je kao branič upisao dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, i to 2006. u prijateljskim utakmicama s Hong Kongom i Južnom Korejom. Prema podacima Transfermarkta, klupsku karijeru proveo je u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, švicarskom Thunu, izraelskim klubovima Bnei Yehudi i Ashdodu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, grčkoj Kavali te na kraju u Zadru i Primorcu iz Biograda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.