Ješe prozvao hajdukovca: Neki ne zaslužuju biti u klubu. Brzo gubi dah

Screenshot: HRT, Foto: hajduk.hr

DINAMO je u subotu pogotkom Brune Petkovića na Poljudu u derbiju 28. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk (1:0). Rijeka je u ranijem terminu uvjerljivo savladala posljednji Rudeš (3:0) na stadionu u Kranjčevićevoj. Nakon ovoga vikenda, gledajući borbu za naslov, Rijeka se nalazi na prvome mjestu SHNL-a sa 62 boda, Dinamo je drugi s 57 bodova uz utakmicu manje, dok je Hajduk treći s 55 bodova.

Hrvatski trener Tomislav Ivković i bivši hrvatski branič Vedran Ješe kao stručni komentatori gostovali su u HRT-ovoj emisiji Stadion. Među ostalim, kritizirali su Hajdukova lijevog bočnog braniča Ismaela Dialla, koji je igrao prvo poluvrijeme utakmice s Dinamom, nakon čega ga je trener Mislav Karoglan izvadio i ubacio Šimuna Hrgovića.

Ivković: Diallo je iz utakmice u utakmicu katastrofalan

"Zadnja linija Dinama odigrala je sigurno prvo poluvrijeme, nije baš dala previše prostora Hajduku. Bila je tek polušansa Livaje glavom. Utakmica se okrenula u dvije minute. Kada imaš igrače poput Baturine i Petkovića, a osobito Petkovića koji fantastično igra leđima okrenut golu, Hajduk si je dozvolio luksuz da Šarlija, meni vrlo drag, ispadne par puta jer ga vodi srce, a ne pamet.

U takvim se situacijama zaletio i ispao iz igre, a mali Prpić nije stigao na vrijeme blokirati, već se povukao. Za igrača poput Petkovića to je bilo kao kazneni udarac. Poslije toga greška Dialla, koji je iz utakmice u utakmicu katastrofalan. Karoglan ga je dvaput vadio, s Lokomotivom i protiv Dinama. Hajduk je bio dobar u drugom poluvremenu. Okrenuo je utakmicu, probao je uz pomoć vjetra, ali nije uspio", rekao je Ivković.

Ješe: Neki igrači, pogotovo taj Diallo, ne zaslužuju igrati u Hajduku

"Treneri su imali dva tjedna pauze. Radili su s tim igračima i netko se tijekom njih nametnuo. Što se tiče Lovre Kalinića, kako su došli malo lošiji rezultati i dogodile se pogreške Lučića, tako su vjerojatno osjetili potrebu staviti Lovru. On je dugo čekao svoju priliku, znamo da je vrhunski golman i vratio se u Hajduk kad se ovaj tek stvarao.

Nije dugo branio, sigurno će mu trebati par utakmica. Što se tiče ostalih promjena, treneri su s igračima radili tijekom pauze. Ademija nije bilo par tjedana, a sada je počeo utakmicu. Neki igrači, pogotovo taj Diallo, ne zaslužuju igrati u Hajduku pored Hrgovića, koji je domaći igrač i koji svaki put kad uđe pokaže neke kvalitete.

Diallo je sve gori otkako se vratio s Afričkog kupa nacija. Nije prošao pripreme, tamo je sjedio na klupi i sigurno nije bio u treningu kako bi trebao biti. To se sada osjeti, nema moć ponavljanja, brzo gubi dah i radi seriju pogrešaka. Šteti Hajduku na toj strani", komentirao je Ješe.

Diallo ima 23 utakmice za Hajduk

Diallo je 27-godišnji branič Obale Bjelokosti s kojom je ove godine osvojio naslov prvaka na Afričkom kupu nacija, ali ondje nije zaigrao ni minutu. U Hajduk je došao u ljeto 2023. i dosad je upisao 23 nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju. Ugovor mu vrijedi do 2026., s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.