Vraća se Crash, videoigra našeg djetinjstva

Image: Activision 
 
CRASH Bandicoot je legendarni protagonist istoimenog serijala videoigara koji je ostao duboko urezan u sjećanja ogromnog broja gejmera. Te 1996., Andy Gavin i Jason Rubin u studiju Naughty Dog, kreirali su jednu od onih priča koje traju vječno. Možda vam se čini pretjerano, ali potražnja za novim Crash igrama nikada nije prestala, iako je posljednja igra izašla još 2010. Međutim, 30. lipnja izlazi Crash N. Sane Trilogy, kompilacija remastera prvih triju igara Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back i Warped, a svi vlasnici PlayStation 4 konzola zadovoljno trljaju ruke. 
 
Zvali se vi gejmerom ili ne, ako ste imali prve PlayStation konzole, igrali ste Crasha. Mnogim starijim igračima i danas je sinonim za PlayStation igru, platformer i sjećanje na svoje prve gejming korake. Vrijeme kada igre nisu bile obilježene s toliko kompetitivnosti, vrijeme kada je stresa bilo puno manje.
 
Vizualno zanimljiva i šarena igra, s odličnim soundtrackom koji danas mnogima razvlači smiješak na lice često je ispred televizora okupljala čitave obitelji. Crash igre niste jednostavno mogli proći, već bi onda krenuli ispočetka kako biste sakupili sve moguće u igri, našli sve tajne prolaze i razine te došli do onih 100%. Zapravo, nikada ga nismo ni prestali igrati. Godinama nakon što su igre prestale izlaziti redovito se nosio PlayStation 2 na more, roštilje i tulume, a Crash bi bio jedan od najpopularnijih izbora. Kako bi igračima vratio dio djetinjstva, ali i mlađima dao priliku da zaigraju Crash Bandicoot, Activision je odlučio napraviti remaster prvih triju igara serijala za PlayStation 4. Ogroman interes igrača sigurno će se pokazati i u prodajnim rezultatima. 
 

 
Kao klinci nismo bili ni sigurni što je zapravo Crash, lisica ili nešto drugo. Danas Google nudi odgovor, radi se o tobolčaru veličine zeca koji živi u jugoistočnoj Australiji. Međutim, u igri je Crash genetički projektiran kroz upotrebu Cortexa i Evolvo-Raya Doctora Nitrus Brio. Prije nego što je pobjegao iz utvrde Doctor Neo Cortexa, Crash se zaljubio u Tawnu, još jedan Cortexov eksperiment. Ona je ujedno i jedan od glavnih razloga nesuglasica između Crash i Neo Cortexa. Još je jedan lik u igri ostao duboko urezan u sjećanje svih nas, a to je maska Aku Aku. Radi se o duhu reinkarniranom u maski koja štiti Crasha. Svaki put kada Crash pokupi masku, ona nešto promrmlja, a svi smo imali svoju verziju toga što kaže. Rutbaga? Koja je vaša verzija?