Jesus Navas pobjedom nad Hrvatskom ispisao povijest

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

JESUS NAVAS (37) postao je prvi nogometaš koji je osvojio Svjetsko prvenstvo (2010.), Europsko prvenstvo (2012.) i Ligu nacija. Španjolska je nakon penala pobijedila Hrvatsku u finalu Lige nacija. Regularni dio i produžeci završili su 0:0. Golman Unai Simon je u raspucavanju zaustavio udarce Lovre Majera i Brune Petkovića, dok je kod Španjolske Aymeric Laporte jedini promašio, odnosno pogodio prečku.

Iskusnom španjolskom bočnom igraču finale Lige nacija bilo je 49. reprezentativni nastup, a postigao je pet pogodaka. Također, kapetan Seville je u polufinalnom slavlju nad Italijom (2:1) postao najstariji španjolski nogometaš koji je nastupio u službenoj utakmici. Navasu je u tom trenutku bilo 37 godina, šest mjeseci i 206 dana, a utakmicom protiv Hrvatske taj rekord povećao je za tri dana.

Navas je tijekom bogate karijere osvojio ukupno 13 trofeja. U nedavno završenoj sezoni uzeo je Europa ligu nakon što je sa Sevillom u finalu pobijedio Romu. Navasov ugovor sa Sevillom vrijedi do ljeta 2024. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.