John Pantsil: Suarez je varalica, sudac je trebao dosuditi gol

VLASTITU je ogorčenost ispadanjem ganske nogometne reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Urugvaja izrazio desni bočni branič afričke momčadi John Pantsil (29).

Osobito je Pantsila uzrujao potez Luisa Suareza, koji je u samoj završnici drugog produžetka rukom spriječio siguran pogodak Dominica Adiyiaha, te time i siguran prolaz Afrikanaca u polufinale; Asamoah Gyan je nakon toga promašio penal iz igre, a Ganci potom ispali nakon slabijeg izvođenja penala.

"Suarez je varalica. Ako lopta ide u gol i niste u dobroj poziciji da biste je izbili, ne biste smjeli koristiti ruke da to učinite. Ako lopta ide u gol i igrač igra rukom na nju da bi je zaustavio, znači da je svjestan što radi", rekao je Pantsil pobrkavši potom i pravila nogometne igre.

"Sudac nije donio dobru odluku. Trebao je dosuditi gol. Bilo je deset sekundi do kraja, a crveni karton nije mijenjao ništa. Za takvo varanje nema prikladne kazne. Možda da je do kraja bilo još 45 minuta, ali ovako, deset sekundi prije kraja, nismo imali šanse", zaključio je Pantsil.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.