Johnson: Boltu je bolje da ne trči na 400 metara

ČETVROSTRUKI olimpijski pobjednik Michael Johnson (44) komentirao je namjeru najbržeg čovjeka današnjice, jamajčanskog sprintera Usaina Bolta, da na Olimpijskim igrama u Londonu nastupi i u štafeti 4x400 metara.

Aktualni olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara ima namjeru proširiti svoj repertoar u Londonu i pomoći jamajčanskoj štafeti da pobijedi američku i domogne se novog zlatnog odličja na dužoj dionici, što mu, smatra Johnson, možda i nije najpametnije.

"Ne možete uza sve trenirati i 400 metara. To bi bilo odvlačenje pozornosti i treninzi ne bi uspjeli", komentirao je Johnson za BBC-ov Radio 5.

"Mislim da bi on mogao postati svjetski rekorder na 400 metara, ali sam je rekao da nema interesa trenirati tu disciplinu, što mogu razumjeti. Teška je to dionica za treniranje. Ne vidim nikakvog razloga zašto ne bi uspio ponoviti olimpijske pobjede na 100, 200 i 4x100 metara, ali na 4x400 metara bit će teško."

"Bez njega jamajčanska štafeta nema dovoljno dobrih trkača da pobjedi SAD. S njim u sastavu možda bi i uspjeli pobijediti, ali on ne može samo doći na stazu i trčati 44 sekunde ili još bolje vrijeme samo od treninga na 100 i 200 metara. Ne vidim kako se to može dogoditi", dodao je aktualni svjetski rekorder na 400 metara (43.18).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.