Jokić prekinuo svoj nevjerojatan niz, ali i Miamijev. Denver dobio reprizu finala

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ prekinuo je fenomenalnu seriju triple-doublea i odigrao atipično neučinkovitu utakmicu, ali ipak je odveo Denver Nuggetse do pete uzastopne pobjede u tijesnom okršaju protiv rivala iz lanjskog finala Miami Heata 103:97.

Jokić je nakon All-Star vikenda u sve četiri utakmice ostvario triple-double, ali ovaj put je ostao kratak s 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a iz igre je šutirao (za svoje standarde) skromnih 6/15, uz sve tri promašene trice. Imao je i četiri izgubljene lopte, od čega dvije u zadnjoj minuti, kojima je mogao ugroziti pobjedu.

Prekinuli Miamijev niz od pet pobjeda

No iskupio se pogodivši "udicu" preko Bama Adebaya, a zatim je pospremio oba slobodna bacanja za potvrdu pobjede sedam sekundi prije kraja. Pobjeda je još vrednija jer je ostvarena protiv izvrsnog Miamija, koji je također bio neporažen nakon All-Stara i imao niz od ukupno pet pobjeda unatoč brojnim izostancima zbog ozljeda i suspenzija.

VIDEO: Arena Sport

Prvo ime Nuggetsa zapravo je bio Michael Porter Jr. s 30 poena i 11 skokova, a Heat su predvodili Bam Adebayo s 22 i Jimmy Butler s 21 poenom. Denver je s omjerom 41-19 ostao sasvim blizu vodećeg dvojca Zapadne konferencije, Minnesote (42-17) i Oklahoma Cityja (41-18), a Miami je pao na osmo mjesto Istoka s 33-26.