Jones se neće vraćati u JAR, Australci prijavili Galekovica

PRIČUVNI vratar australske reprezentacije Brad Jones, koji je napustio momčad zbog saznanja o teškoj bolesti četverogodišnjeg sina, neće se vraćati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Golman Middlesbrougha je prošli vikend napustio reprezentaciju nakon što mu je supruga javila kako je njihovom sinu Luci dijagnosticirana leukemija.

Ostalo je neizvjesno hoće li se Jones (28) uopće vraćati u Južnu Afriku, ali u petak su otklonjene sve dvojbe. Iz stožera australske vrste su priopćili kako su dobili dozvolu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za zamjenom vratara zbog posebnih okolnosti. Jonesa će tako zamijeniti čuvar mreže Adelaide Uniteda Eugene Galekovic, 29-godišnjak koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Galekovic je bio na širem popisu izbornika Pima Verbeeka, ali sada mu se spletom nesretnih okolnosti ipak ukazala prilika da bude sudionik SP-a. Australija će igrati u skupini D protiv Gane, Srbije te Njemačke, protiv koje će i otvoriti natjecanje u nedjelju u Durbanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.