PRIMEIRA

Jorge Jesus napustio klub nakon razdora s igračima

Foto: Armando Franca/AP Photo/Guliver

ZBOG RAZDORA koji je nastao između njega i nogometaša Benfice, s mjesta trenera ovog portugalskog giganta otišao je 67-godišnji Jorge Jesus. U posljednjem nastupu pod vodstvom Jesusa Benfica je od velikog rivala Porta izgubila utakmicu osmine finala tamošnjeg kupa (0:3).

Jesus klub ostavlja na trećem mjestu prvoligaške ljestvice (četiri boda manje od Porta i Sportinga), dok momčad kasnije u sezoni očekuje i dvije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa. Bio mu je ovo drugi mandat u Benfici, kojoj se vratio 2020. godine. Prije toga je bio trener Benfice od 2009. do 2015. i u tom je razdoblju vodio klub do deset trofeja.

Mijenja ga Nelson Verissimo

Portugalski mediji izvijestili su o sporazumnom raskidu ugovora, ali su i mnogi navodili kako je došlo do potpunog razdora između trenera i igrača, a pogotovo je proključalo u odnosu trenera i 32-godišnjeg Pizzija.

Jorgea Jesusa na klupi će privremeno zamijeniti Nelson Verissimo, dosadašnji pomoćnik koji će debitirati u najtežoj mogućoj utakmici - prvenstvenom gostovanju kod Porta 30. prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.