KORONAVIRUS I SPORT

Još jedan NBA igrač zaražen koronavirusom, tjedan dana ranije čuvao je Goberta

Foto: Getty Images

DETROIT PISTONSI sinoć su objavili da je jedan njihov igrač zaražen koronavirusom. Američki mediji kasnije su izvijestili da se radi o Christianu Woodu.

AP piše da se Wood osjeća dobro, pozivajući se na izbor koji je želio ostati anoniman jer ni klub ni igrač nisu javno potvrdili Woodov pozitivan nalaz.

Dijagnoza je postavljena tjedan dana nakon utakmice Detroita i Utah Jazza, u kojoj je Wood dobrim dijelom večeri čuvao Rudyja Goberta, francuskog centra koji je nekoliko dana kasnije bio pozitivan na koronavirus, nakon čega je NBA liga prekinula natjecanje na najmanje mjesec dana.

Pozitivan nalaz imao je i Gobertov suigrač Donovan Mitchell pa je Wood postao treći NBA igrač s ovom dijagnozom.

Utah je nakon Detroita igrala protiv Toronto Raptorsa, no nalazi svih igrača aktualnih prvaka bili su negativni.

"Igrač je od srijede u samoizolaciji i pod nadzorom klupskih liječnika", izvijestili su Pistonsi.

Wood je prije prekida natjecanja igrao najbolju košarku života. Taj 24-godišnji krilni centar je od 2. veljače nadalje u 16 utakmica imao prosjeke od 21,6 koševa i 9,1 skok. Kroz cijelu sezonu bilježio je prosjeke od 13,1 poena i 6,3 skoka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više