Joshua prekidom pobijedio Wallina. Protiv Hrgovića će se boriti za titulu?

Foto: Profimedia

BRITANSKI boksač Anthony Joshua (34) opravdao je ulogu favorita i porazio godinu dana mlađeg švedskog boksača Otta Wallina u glavnoj borbi večeri na spektakularnoj boksačkoj priredbi Day of Reckoning u saudijskoj prijestolnici Rijadu. 

Joshua je dominirao borbom i nanio dosta štete Wallinu, čiji su treneri zatražili prekid na kraju pete runde.

Joshua sada ima omjer od 27 pobjeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri. Poraz protiv Andyja Ruiza je "osvetio", a dva poraza nanio mu je Oleksander Usik.

Hrgović na Joshuu?

Podsjetimo, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (31) u nešto ranijem meču na istoj priredbi dominantno je pobijedio deset godina starijeg Australca Marka De Morija tehničkim nokautom nakon samo 104 sekunde u prvoj rundi. Hrgović se nametnuo od samog početka i nakon manje od minute poslao De Morija na pod, ali Australac je uspio ustati.

Međutim, Hrgović ga je tada zasuo novim nemilosrdnim kombinacijama. De Mori je počeo posrtati i odmicati se od Hrgovića okrećući mu leđa pa je sudac morao upozoravati Hrvata da De Moriju ne zada udarac u potiljak. Nakon još par snažnih Hrgovićevih udaraca, Australčev kut odlučio je prekinuti meč. 

Hrgović sada ima 17 pobjeda u isto toliko profesionalnih mečeva u karijeri. Očekuje se da bi Hrgović u 2024. godini mogao napasti pojas teškaškog IBF prvaka. 

Obavezni je izazivač i borit će se protiv pobjednika borbe Fury - Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš.