Junak Reala pred izborom. Sjediti na klupi ili otići u Saudijsku Arabiju

Foto: EPA

ISKUSNI napadač Real Madrida na posudbi iz Espanyola i španjolski reprezentativac Joselu (34) meta je nepoznatog saudijskog kluba, piše madridska Marca. Napadač koji je bio ovosezonski junak Kraljevskog kluba navodno je već dobio bogatu ponudu, ali još nije sigurno ide li istočno ili ostaje u Španjolskoj. 

Joselu Luis Mato Sanmartin došao je prošlog ljeta na posudbu u Real, klub čiji je bio junior, samo zato što je Karim Benzema otišao, a Florentino Perez nije htio Carlu Ancelottiju ispuniti želju i kupiti Harryja Kanea. Zbog navedenog te toga da se dolazak Kyliana Mbappea odgodio do ljeta 2024., pa nije dolazila u obzir kupnja superzvijezde, Real je morao dovesti "bilo kakvog" napadača. Izbor je pao na Joselua, koji je u sezoni 2022./23. sa 16 golova bio treći strijelac La Lige. 

Bira između Realove klupe i najvećeg ugovora karijere

Ali Vinicius se ozlijedio, a Real osim Joselua nije imao pravih napadača, pa je na početku sezone postao prvotimac. I neočekivanu priliku je sjajno iskoristio. Postigao je i namjestio niz ključnih, pobjedničkih golova u La Ligi, španjolskom Superkupu i Ligi prvaka, ali onda je vraćen među rezerve. Ipak, malo prilika što je dobivao od prve momčadi iskorištavao je i zabijao.

Onda je došao uzvrat polufinala Lige prvaka. Real je devet minuta prije kraja na svom terenu gubio 0:1 od Bayerna, kada je Joselu ušao s klupe i zabio dva gola za finale. Real ga je prema Marci spreman otkupiti od Espanyola za dogovoreni iznos, ali pošto se očekuju dolasci Mbappea i Endricka jasno je da bi bio na klupi. Ima izbor između toga i potpisa bogatog ugovora u Saudijskoj Arabiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.