Juninho se vratio u matični Vasco za minimalac od 237 eura

JUNINHO PERNAMBUCANO, vjerojatno najbolji izvođač slobodnih udaraca u povijesti nogometa, dogovorio je povratak u matični klub,  Vasco da Gama iz Rio de Janeira.

Klubu će se veznjak, dugogodišnji idol navijača francuskog Lyona, priključiti 10. lipnja, nakon što do kraja odradi ugovor u katarskoj Al Gharafi. Dobit će dres s brojem osam, koji je nosio i prije no što je, prije deset godina, otišao iz istog kluba u Lyon. Kad je u pitanju plaća, Juninho je pristao igrati za mjesečnu naknadu od 260 eura. Ligaški je minimalac 237 eura, a Juninho ima pravo na 50 posto prihoda od svih marketinških ugovora koje potpiše u vrijeme igranja za klub. U slučaju da klub ostvari zacrtane sportske ciljeve, Juninho će biti dodatno premiran.

"Nisam došao u Vasco da bih se obogatio. Ovo je moj klub, s njim sam u dobru i zlu. Došao sam na minimalac, no zaradit ću više budemo li uspješni" rekao je Juninho za službenu internetsku stranicu kluba dodavši da će se u predstojećih mjesec i pol dana do priključenja momčadi nastojati optimalno pripremiti.

"Nemam brzinu i energiju iz 2001. Svejedno, navijači mogu biti sigurni da i dalje voljim pobjeđivati, te da ću učiniti sve kako bih iskustvom pomogao mlađim suigračima. Veselim se povratku u Rio. Već sad mogu osjetiti ljubav navijača spram Vasca" zaključio je Juninho, koji je u klubu prije desetak i više godina igrao zajedno s legendarnim napadačima Romarijem i Edmundom.

S njima je Vasco i ugostio pilot-projekt FIFA-ina Svjetskoga klupskog prvenstva početkom 2000. Uz sudjelovanje Reala i Manchester Uniteda, Vasco da Gama je u finalu lošijim izvođenjem penala izgubio od brazilskog rivala Corinthiansa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.