Juniori Hajduka i Dinama igraju ključni derbi. Bišćan će pustiti igrače?

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

JUNIORI Hajduka i Dinama u ponedjeljak u 11 sati na pomoćnom igralištu Poljuda igraju veliki derbi 27. kola hrvatskog prvenstva. Tri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima dva boda više, ali i utakmicu više od najvećeg rivala i eventualnom pobjedom napravio bi veliki korak prema tituli.

Momčad Marijana Budimira, koja brani naslov prvaka, ima dosta problema uoči derbija. Luka Vušković više ne igra za juniore, Petrašilo-Jurić i Antunović imaju problema s pubičnom kosti, dok su Skoko i Čalušić na pripremama s U-17 reprezentacijom i neće konkurirati za utakmicu.

Hajduk slavio u Zagrebu

U prvoj utakmici ove sezone Hajduk je slavio u gostima kod Dinama 2:1. Domaćini su poveli golom Gabriela Rukavine, da bi Hajduk okrenuo golovima Vuškovića i Brajkovića, a ta pobjeda mogla bi mu biti važna ako bude odlučivao međusobni omjer.

"Nama je taj susret bio biti ili ne biti jer smo imali bodovni zaostatak na ljestvici i ta pobjeda bila je prekretnica sezone u kojoj smo iskusili dosta radosti. Sad je pred njima imperativ pobjede, pa očekujem odličan derbi. Mi smo pokazali koliko vrijedimo, kao u svakoj, i u ovoj utakmici ćemo ići na pobjedu, a s druge strane je odličan protivnik", rekao je Hajdukov trener Marijan Budimir.

S druge strane, glavni Dinamov trener Igor Bišćan, koji u nedjelju u 19:10 igra protiv Šibenika u SuperSport HNL-u, rekao je uoči utakmice da je svjestan da je ta utakmica vrlo važna juniorima i da će kolegi Ivanu Senzenu vjerojatno prepustiti nekog igrača za derbi s Hajdukom.

Bišćan će nekoga prepustiti juniorima

U kadru prve Dinamove momčadi su juniori Jakov Gurlica, Gabriel Rukavina, Fran Topić i Moreno Živković i netko od njih će sigurno igrati za juniore ako ne bude u kadru Bišćanove momčadi za susret sa Šibenikom.

Nakon derbija Dinamovi juniori do kraja prvenstva igraju s Goricom kod kuće, u gostima kod Varaždina i kod kuće s Osijekom, dok Hajduk ide u Varaždin, dočekuje Osijek te gostuje kod Inkera, s time da mora odigrati još jednu zaostalu utakmicu s Osijekom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.