Jurčić: Ovo je bila prava europska utakmica

REMI bez golova u Bakuu, kojim je Dinamo prošao u 3. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, zadovoljio je trenera hrvatskog prvaka Krunoslava Jurčića.

> Video: Dinamo potvrdio prolaz, ali ne i europsku kvalitetu

"Zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala. Ugasili smo prvi nalet Neftchija i stavila loptu pod kontrolu. Žao mi je što nismo zabili gol iako smo imali puno prilika, ali Stamenković je bio jako raspoložen i najzaslužniji je što je utakmica završila 0:0", rekao je Jurčić nakon utakmice, prenose Dinamove službene stranice.

Neftchi je u prvom poluvremenu zadao dosta problema Dinamu, ali Azerbajdžanci nisu bili ni blizu iznenađenja nakon što su na Maksimiru u prvoj utakmici poraženi 3:0.

"Jako sam zadovoljan, jer smo odigrali pravu natjecateljsku utakmicu kakve su nam u prošlosti nedostajale. Ovo je bila prava europska utakmica i s takvim predstavama možemo napraviti pravi rezultat u Europi", uvjeren je Jurčić čiji su igrači u prvom poluvremenu imali jednu veliku šansu, dok su su u nastavku prijetili Sammir i Krstanović, no ipak su glavnu ulogu odigrali vratari obje momčadi.

"Znali smo kako će domaćin pokušati napasti na početku i bili smo spremni na to, tako smo se postavili na terenu. Moja filozofija je napadački nogomet i na taj se način braniti", zaključio je Jurčić.

Igrači mislima u prvenstvu: "Moramo se pripremiti za Inter"


Ivan Kelava bio je među najboljim "modrim" igračima na terenu, a nekoliko je puta spašavao pogreške Dinamove obrane i opasne pokušaje Abdullayeva i Nasimova.

"Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i sačuvali prednost iz prve utakmice. Sada se okrećemo prvenstvu i utakmici s Interom što znači da nema opuštanja. Ovo su velike europske utakmice, ali ne smijemo zaboraviti na domaće prvenstvo", upozorio je Kelava.

U prvom je poluvremenu utakmice u Bakuu Milan Badelj sam držao Dinamovu igru, a imao je i dva dobra udarca prema golu, no nedostajalo mu je malo sreće i preciznosti za pogodak.

"Mislim da smo bili dobri, pokazali smo još jednom da smo bolja momčad od Neftchija. Imali smo dobre prilike, ali nismo uspjeli zabiti. Zacrtani posao smo odradili već u Zagrebu", rekao je Badelj, dok je Domagoj Vida komentirao:

"Tek smo na početku sezone i ovo je odličan početak. Puno je posla pred nama, nakon Intera dolazi nam Helsinki. Nema odmora, moramo se dobro pripremiti da prvenstvo započnemo s dobrim rezultatom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.