HNL

Jurić: Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila drugo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

STANKO Jurić na više je načina obilježio Jadranski derbi. Zabio je vodeći pogodak, pogodio stativu, potom i gredu, a bio je aktivan i izvan terena zbog čega se na kraju našao u problemima. 

Nakon utakmice otišao je na sjevernu tribinu i s navijačima zapjevao nekoliko pjesama, a za neke od njih sada mu prijeti kazna jer su prema mišljenju disciplinskog suca koji ga je prijavio, sadržavale neprimjeren sadržaj. 

Prijeti mu ozbiljna kazna

Podsjetimo, delegat Darko Kolesarić i časnik za sigurnost Marko Svilić zabilježili su stanje na utakmici, a disciplinski sudac Alen Klakočer je prema njihovom izvješću zatražio pokretanje postupka.

Klubu prijete kazne zbog uporabe pirotehnike i rasističkih skandiranja, a protiv Stanka Jurića postupak je pokrenut zato što je, nakon što se popeo na Sjever, poveo pjesmu "I Purgera, i Riječana, i šakama, i nogama, i bocama, i letvama, sve za našeg Hajduka". 

Postupak je pokrenut jučer, a odluka bi trebala biti poznata ovog tjedna. Juriću prijeti kazna koja bi mogla biti sve od upozorenja do osam utakmica zabrane nastupa. 

Objasnio kako je završio na Sjeveru

U intervjuu za Dalmatinski portal Jurić je pokušao objasniti što se događalo nakon što je završio na Sjeveru. 

"Otišao sam na Sjever jer mi je jedna od životnih želja bila zapjevati s Torcidom. Pjesma je krenula s tribine, ponijele su me emocije. To mi jedan od najemotivnijih trenutaka u životu", rekao je Jurić pa dodao: 

"Pjesma je krenula s tribine. Ja sam pjevao "ja te volim Hajduče". Krenuo sam pjevati jedno, a Torcida je nastavila pjevati što je vođa navijanja pjevao. Ali to nije bitno, bitno je da smo pobijedili i da smo korak bliže Europi."

Istaknuo je da mu je žao

Neki su zbog spornih pjesama bili uvrijeđeni, a Jurić kaže da mu je žao. 

"Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti. Ispričavam se ako sam ikoga uvrijedio, nije mi bila namjera", rekao je i pojasnio kako je točno završio na sjevernoj tribini: 

"Kada sam sjeo na klupu, vidio sam transparent 'Torcida' uz navijače sa zabranom i do njega 'Torcida Pujanke'. Skinuo sam kopačke već prije da se lakše popnem. Meni je to već dugo bila želja, čekao sam pravu priliku. Nisu nas rezultati pomazili, nisam se nadao ni protiv Rijeke. Kada me trener sjeo na klupu, rekao sam to je to. Nikad ne znaš što se može dogoditi da tu priliku koju sam imao možda nikad neću dobiti. Bilo je sad ili nikad."

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.