Juventus izgubio rat za scudetto: Titula prvaka iz 2006. ostaje Interova

Foto: EPA

TALIJANSKI Vrhovni sud odbacio je Juventusovu žalbu na prvenstvenu titulu osvojenu 2006. godine koja je, zbog umiješanosti torinskog kluba u Calciopoli, proslijeđena Interu.

S obzirom na upletenost u nogometni skandal u vidu namještanja utakmica birajući sebi podobne suce, Juventusu su oduzete šampionske titule osvojene 2005. i 2006. godine. Torinski klub bio je kažnjen i izbacivanjem u Serie B.

Dok naslov prvaka 2005. nije dodijeljen nijednom klubu, titulu prvaka godinu kasnije ponio je Inter.

Temeljem dokaza, Inter je 2011. godine optužen kako je također bio dio Calciopolija. Međutim, unatoč Juventusovim naporima kako bi rivalu uskratio scudetto, sudski proces nije pokrenut, zbog zastare. Također, Vrhovni sud presudio je kako sudovi općenito nemaju nadležnost nad sportskim presudama. Juventus se više ne može žaliti nijednoj višoj pravnoj instanci pa je scudetto iz 2006. godine i službeno Interov. 

"Juventusovi navijači moraju prihvatiti odluku. To je naša titula", poručio je Interov bivši predsjednik Massimo Moratti.

Juventus se i dalje diči kako je u klupskoj povijesti osvojio 36 titula prvaka, a ne dvije manje kako tvrde Talijanski nogometni savez i službeni dokumenti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.