TALIJANSKI SUPERKUP U SAUDIJSKOJ ARABIJI

JUVENTUS - MILAN 1:0 Ronaldo donio Staroj dami prvi trofej ove sezone

Getty Images

JUVENTUS je postao talijanski rekorder po broju osvojenih domaćih superkupova pobjedom nad Milanom 1:0 u saudijskoj Jedi.

Gol odluke zabio je Cristiano Ronaldo u 63. minuti na asistenciju Miralema Pjanića i sada Stara dama ima osam superkupova, jedan više upravo od Rossonera.

Talijanski prvak bolje je otvorio utakmicu. U četvrtoj minuti zaprijetio je Douglas Costa iskosa s desne strane. Prošla je ta lopta tik uz stativu.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli nijedan udarac u okvir gola s obje strane, a nastavak je bolje otvorio Milan. Lijevom nogom pucao je Patrick Cutrone s 15 metara, nije mogao ništa Szczesny koji se ispružio. Lopta je odsjela na prečki i Juventus se spasio.

Juventus - Milan Live Score

Juventus je u 62. minuti poveo. Cristiano Ronaldo je glavom pogodio iz blizine poslije lijepe lopte Miralema Pjanića. Na prvu se činilo da je Portugalac bio u zaleđu, no provjera VAR-om potvrdila je ispravnost gola.

Mogao je bolje reagirati i Gigio Donnarumma kojem je lopta prošla kroz ruke.

Pečat na prvi trofej sezone za Bianconere lupio je Milanov veznjak Franck Kessié. Naime, nakon upotrebe VAR-a, isključen je veznjak Milana zbog ružnog faula džonom na potkoljenicu Emrea Cana. Kessié je dvije minute ranije prvo dobio žuti karton, no onda je sucu Luci Bantiju javljeno da je start bio za isključenje.

Juventus je imao tri udarca u okvir gola, Milan je ostao na jednom pokušaju.

Mario Mandžukić zbog ozljede nije nastupio za Juventus, dok je Ivan Strinić ostao svih 90 minuta na klupi Milana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.