Juventus neće produžiti s Cannavarom

FABIO CANNAVARO, 36-godišnji kapetan talijanske nogometne reprezentacije, ostao je bez kluba jer Juventus s njime nije produžio ugovor. Prošloga ljeta je Cannavaro potpisao jednogodišnji ugovor s Juventusom. Nakon što mu je ugovor istekao, čelnici torinske Stare dame odlučili su da mu neće ponuditi novi ugovor. Tako će Cannavaro na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku krenuti bez ugovora za sljedeću sezonu…

"Ja sam kapetan reprezentacije bez klupskog ugovora jer s Juventusom nisam produžio suradnju. No, to mi na Mundijalu neće pričinjavati nikakve probleme. U ovim godinama se mogu nositi s takvom situacijom", poručio je Cannavaro iz trening-kampa Azzurra u Sestrieresu.

Ranije je Cannavaro govorio kako bi volio karijeru okončati u Napoliju, klubu u kojem ju je i započeo. Cannavaro je rođen u Napulju, a za Napoli je igrao od 1992. do 1995. godine. Nakon toga je sedam godina nosio dres Parme, dvije sezone igrao je za Inter, pa dvije za Juventus, a od 2006. do 2009. godine bio je stoper Reala. Navijači Juventusa nisu mu oprostili taj odlazak te su mu prošle sezone često zviždali, naročito nakon prosinca, kada je već postalo jasno da se Juventus neće boriti za naslov prvaka. Na kraju je Juve bio tek sedmi u Seriji A…

Odlazak u Napoli bio bi sigurno poželjna opcija za Cannavara. U tom je klubu njegov brat Paolo kapetan momčadi. No, Napoli zasad nije pokazao nikakvo zanimanje.

Fabio Cannavaro odigrao je za talijansku reprezentaciju 132 utakmice, a 2006. godine, kada je predvodio svoju selekciju do naslova svjetskog prvaka u Njemačkoj, dobio je i brojne individualne nagrade, kao što su Zlatna lopta France Footbala ili status najboljeg svjetskog nogometaša godine u izboru Fife. Nakon Mundijala u Južnoafričkoj Republici, oprostit će se od reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.